Jégkocka függőhíddal Söldenben

2013. december 18.

print Hetedhétország.hu

Jégkocka függőhíddal Söldenben

Most már nem csak hüttékben lehet az ötztali Sölden „Big 3” síterületén megmelegedni, hanem akár egy jégkockában is.





Az ötztali Sölden „Big 3” síterületén megnyílt Ausztria legmagasabban fekvő étterme, 3.048 m magasban, a Gaislachkogl csúcson az „Ice Q” nevű design étterem. A kocka építmény olyan a tájban, mint egy jégkocka és egyedülálló kilátást nyúj a környező hegyvilágra. A teraszról egy függőhíd vezet a Gaislachkogl csúcshoz. Az étterem konyhája a csúcsgasztronómiát képviseli kifinomult alpesi konyhájával és borkülönlegességeivel.

 


Gaislachkoglbahn a világ legmagasabb és talán leglátványosabb függőfelvonója, amely egyben világrekorder is abban, hogy hét perc alatt teszi meg a futurisztikus völgyállomástól a középállomásig a 2040 méter távolságot. Innen ismét egy kabinos függőfelvonó szállítja tovább az utasokat a hegyállomásra, akik így összesen 12 perc alatt juthatnak fel a 3040 m magas Gaislochkogl csúcsra.

 


Az étterem mellett érdemes megnézni a BIG3 kilátóplatformot is. A Gaislachkogl vékony pilléreken álló kilátója szabad kilátást tesz lehetővé az Ötztal irányába és az alpesi völgyet körülölelő hegyekre.



Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play