Most már hídon is elérhető Mont-Saint-Michel

2014. július 20.

print Hetedhétország.hu

Most már hídon is elérhető Mont-Saint-Michel

Megnyitották a gyalogosok előtt kedden a normandiai Mont-Saint-Michelbe vezető új hidat. A parttól egy kilométernyire emelkedő sziget és a rajta álló középkori bencés apátság 1979-ben lett a világörökség része.





Az új hidat kilenc év tervezés és sok vita után hároméves munkával építették fel a Franciaországba települt osztrák sztárépítész, Dietmar Feichtinger irányításával.

 


A következő hetekben a turistákat a szigetre szállító speciális buszok, az engedéllyel rendelkező és a biztonsági járművek vehetik birtokba a hidat, ezután tartják majd a hivatalos átadó ünnepséget.

 


Az építész a Le Figaro című napilapnak adott interjúban elmondta, hogy igyekezett a 760 méter hosszú, kanyargó hidat szervesen a tájba illeszteni. A hidat 134 cölöp tartja. "A gyalogoshídon járva olyan az ember érzése, mintha a vízen járna" – mondta.

A beruházás költsége 43 millió euró volt.

A Couesnon folyó torkolatában, az öböl közepén, a parttól egy kilométernyire emelkedő sziget és a rajta álló középkori bencés apátság 1979-ben lett a világörökség része. Évente csaknem hárommillió turista keresi fel.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play