Großglockner panorámaút ősszel is gyönyörű, ráadásul olcsóbb

2019. október 22.

print Hetedhétország.hu

Großglockner panorámaút ősszel is gyönyörű, ráadásul olcsóbb

Ősszel az Alpok különösen szép oldalát mutatja: színes erdők, misztikus köd uralja a tájat. Aki még a szemerkélő esőtől sem riad vissza, annak érdemes ilyenkor is felhajtani a hegyekbe. Ráadásul Ausztria legkedveltebb hegyi autóútján, a Großglockner Hochalpenstraßén most ezt kedvező áron teheti meg: 2019. október 26. és november 1. között 36,50 euró helyett 26,50 euróba kerül autóként az élményautózás.





Az útmentén található vendéglátóhelyek és élménypontok szintén nyitva vannak.

A 36 kanyarnak és a 2.504 méternyi szintemelkedésének köszönhetően az autósokat, biciklizőket és túrázókat egyedülálló természeti élmény és utazás várja. I. Ferenc József császár és Erzsébet császárné (Sissi) is ját a hegyen, amikor 1856-ban Heiligenblutba látogatott, hogy közvetlen közelről csodálja meg a Großglocknert. Róluk nevezték el a Ferenc József császár magaslatot (2396 m) és az Erzsébet-pihenőt a Glocknerháznál (2132 m).


(c) grossglockner.at Fotó: Großglockner Hochalpenstraßen AG

A panorámatuat a zseniális tervező és útépítő Franz Wallack tervezte. A bécsi születésű mérnök a Großglockner alpesi panorámaút és a Gerlos alpesi út tervezésével és építésével történelmet írt és az alpesi útépítés igazi mesterművét alkotta meg. Jövőbe tekintő gondolkodásmódjának és a környezettel való figyelmes bánásmódjának köszönhető, hogy a Großglockner alpesi panorámaút mind a mai napig a világ legszebb ilyen jellegű alkotásai közé tartozik.

grossglockner.at
(c) grossglockner.at

Az utat ma évente több mint 1 millió autós keresi fel, így Ausztria egyik leglátogatottabb turista célpontja. A Hohe Tauern Nemzeti Parkon keresztül, 2500 m magasban kanyargó út a 30 hófedett 3 ezreshegyek panorámája miatt az élményautózás színtere.

Címlapfotó: Albin Niederstrasser/grossglockner.at


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play