» Olaszország

» Olaszország » Lombardia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Monzai Királyi Park található a híres monzai autó versenypálya, amelyen 1950 óta rendezik meg itt mindössze egyetlen éves megszakítással a Forma-1 Olasz Nagydíjat.


A Parco di Monza egy nagy fallal körülvett park Monzában. Területe 688 hektár.

A park Észak-Olaszország francia megszállása idején, Napóleon mostohafia, Eugéne de Beauharnais megbízásából épült. 1808-ban lett kész.

A parkban található a Villa Reale, barokk palota, amely Mária Terézia megbízásából épült a 18. század végén fia Ferdinánd Károly főherceg Lombardia kormányzója számára.

1922 óta itt van az Autodromo Nazionale Monza versenypálya. A versenypálya a rajta elérhető nagy átlagsebességek miatt igen veszélyesnek számít. Sok halálos baleset történt, mint az 1961-ben meghalt akkori világbajnokságot vezető Wolfgang Graf Berghe von Trips (aki mellett még 15 néző vesztette életét), vagy Rupert Hollaus és a posztumusz világbajnok Jochen Rindt 1970-ben.

Az eredetileg versenyre és tesztelésre tervezett pályához egy bedöntött kanyarokkal rendelkező oválgyűrűt is építettek, melyet legutoljára 1961-ben használtak a Forma-1-ben. A teljes pálya (az ovál és a hagyományos pálya együttese) 10 kilométer hosszú volt. A rajt-célegyenesen ekkor egymással párhuzamosan haladtak el a versenyzők. Az ovál ma már omladozó állapotban van.



Tartomány:Lombardia
Település:Monza
Cím:Monza, Viale Mirabellino, 2
GPS: 45° 36′ 16.61832″, 9° 16′ 32.62296″
Honlap: http://www.reggiadimonza.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward