» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 21er Haus azaz "21-es Ház" nevű új múzeum nem csak építészeti szempontból izgalmas, hanem behatóan foglalkozik a 20. és 21. századi osztrák művészettel is.


A figyelemre méltó épületet Karl Schwanzer sztárépítész építette az 1968-as világkiállításra - ez volt az Ausztria-Pavilon -, majd 1962-ben ebben az épületben nyitották meg a XX. Századi bécsi művészet múzeumát. Ma a Belvedere palotához tartozó, 21er Haus nevű épület az 1945 utáni osztrák művészetet nemzetközi összefüggésben bemutató kiállítás színtere. A tematikus időszakos kiállítások és különálló kiállítási darabok mellet az új múzeum bemutatja Fritz Wotruba szobrászművész hagyatékát, és otthont ad majd a szövetségi artotékának is.

A kínálatot egy mozi, és a szoborkertben (melyet Adolf Krischanitz és Hermann Czech tervezett) egy teraszos kávézó és étterem egészíti ki.

Adolf Krischnatz építész adaptálta és építette át Schwanzer épületét a 2011-es megnyitóra. Schwanzert a jövőbe mutató, és technikailag innovatív munkájáért 1958-ban kitüntették a Grand Prix d'Architecture építészeti díjjal. Krischanitz megnyitotta a földszintet, és az épület mellé egy hatemeletes tornyot épített, mely messziről látható jelképként hat.

A "Babával a múzeumban" program keretében minden hónap első szedáján 9.30-tól lehetőséget biztosítanak a 0-1 éves korú babák szüleinek, hogy nyugodt körülmények között tudják megnézni a múzeumot. A múzeumlátogatáshoz babahordozót ajánlanak. A múzeumban pelenkázóhelyiség és üvegmelegítő is rendelkezésre áll.

Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1030 Wien, Arsenalstrasse 1., Schweizergarten
Honlap: http://www.21erhaus.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward