» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A közel 300 alsó-ausztiai tradicionális karácsonyi vásár hangulata elvarázsolja a látogatókat. A kastélyok ünnepi díszbe öltöznek, mindenhol érezni a karácsonyi mézeskalácsok és a forró italok - a forralt bor, a forralt must és a puncs- illatát.

Advent Hof kastélyában

A hofi kastély 2018. november 11. és december 23. között teljes karácsonyi díszbe öltözik. A hofi császári ünnepi kastély barokk majorsági udvara hétvégenként hangulatos adventi kirakodóvásárnak ad otthont. Az idelátogatók szép és meghitt környezetben tölthetnek néhány ünnepi órát, élvezhetik a karácsonyi hagyományokat, de megtalálják itt a kézműipar remekeit is. Itt átható a legnagyobb papír betlehem kiállítás Európában. Minden szombaton 17 órai kezdettel a Marchfeld Filharmónia koncertezik, karácsonyi zenéket játszanak Correllitől, Vivalditól és Händeltől. A császárkori karácsonyi vásárok hangulatába ad betekintést a szombaton és vasárnap a kastély területén tartott idegenvezetés.
Nyitva tartás: Pénteken 10-18 óráig, Szombaton 10-20 óráig, Vasárnap 10-18 óráig, Hétfőn 10-18 óráig
Belépő: felnőtteknek 6 euró, gyerekeknek 6 éves korig ingyenes, 6-15 éves korig 3 euró. (részletek)

Advent Reichenau kastélyában

Idén is a hangulatos Schloss Reichenau (Reichenau kastély) területén rendezik meg a Bécsi Alpok egyik legnagyobb adventi vásárát, mely november 25-től december 17-ig, ill. december 8-án nyitja meg kapuit. A jó hangulatról krampuszjárás, bűvész-show, karácsonyi fúvószene és Gospel-koncertek gondoskodnak. A gyerekeknek a modellvasút, a babaműhely és egy betlehem-kiállítás kínál önfeledt élményeket. Ezen kívül lesz még gyertyamártó, kintornás, balett és tánczene is. Aki szereti a néphagyományokat, annak érdemes ellátogatnia a „Favágóadventre“ december 2-án, ahol néptáncosok, kiváló szakácsok és motoros fűrésszel dolgozó szobrászok mutatják be tudományukat.

Adventi varázslat Bécsújhelyen

Bécsújhely romantikus belvárosában két karácsonyi vásár is várja a látogatókat. A főtéren már 2018. november 16-tól kortyolgathatjuk a forralt bort, a dómtéren pedig december 15. és 17. között nyitja meg kapuit a kicsi, de annál romantikusabb adventi vásár. Ez utóbbin nemcsak zene csendül fel, hanem kézműves termékek, karácsonyi díszek és helyi finomságok vásárolhatók a standoknál.

Karácsonyi vásár a kovácsok mesterműveivel

Szikrázó karácsony előtti forgatag a hagyományápoló Ybbsitzben, hangulatos épületek tele élettel és karácsonyi készülődéssel. Kézműves ajándéktárgyak, paraszti technikák, kovácsműhely, bel- és külföldi kiállítók és ínyenc falatok várják a látogatókat. A kovács vásár legnagyobb slágere a világ legkisebb kovácsfogója, egy körömnyi kitűző, ami a Guinness rekordok könyvében is szerepel.
3341 Ybbsitz
Belépő: ingyenes.

Kartause Gaming

A Kartause Gaming történelmi falai között modern és hagyományos karácsonyi ajándékokat vásárolhatunk a környék iparművészeitől. Előadások és maszkos felvonulások színesítik a vásár adventi hangulatát. (részletek)

Adventi vásár Grafeneggben

A festői szépségű grafeneggi kastély előtti adventi vásár a legszebbek és legrégebbi hagyományokra visszatekintők közé tartozik a tartományban. A karácsonyi fényben pompázó kastélyparkban felállított standoknál megkóstolhatjuk Alsó-Ausztria gasztronómiai különegességeit.
Belépő: 7,50 euró felnőtteknek - gyerekeknek 12 éves korig ingyenes, 13 - 18 év között 3,50 euró.

Advent a Zwettl-i apátságban

A Zwettl cisztercita apátság pálmaházában idén is Európa legszebb mézeskalács házikóit állítják ki. A kiállításon megcsodálhatunk mindennapi és különleges mézeskalács házikókat, amelyeket különböző hétköznapi tárgyakból készítettek el. Az építéshez természetesen sok ehető mézeskalácsot is felhasználtak. 2018. november 18-december 16.
Adventi piac Zwetl főterén 2018. december 6-9.

Régi idők hangulata Mistelbachban

Az advent vásár Mistelbach óvárosában a látogatókat a régi karácsonyok hangulatával varázsolja el.

Adventi hangulat Badenben

Advent idején Baden ünnepi díszbe öltözik. A Kaszinó köré épült karácsonyi vásárban a gyerekeket meseerdő és pónilovaglás várja. Advent idején Baden a "jó cselekedetek" városa: aki jót tesz valakivel, táblácskát kap a pestisoszlop lámpafüzérénél.

2018.11.23 -12.24.

Schloss Kirchstetten

A kastélyban található karácsonyi vásár Weinviertel egyik legszebb vására.

Burgruine Aggstein

Aggstein romjai között pedig valóban középkori az advent. A kereskedők, a lovak, a nyársra húzott ökrök garantálják az időutazást.
Belépő: Felnőtteknek 4,50 euró, 6 év alatti gyerekeknek ingyenes, 6-16 éves korig 2,50 euró (részletek)

Advent a Göttweigi apátságban

Adventi koncertekkel és tradicionális fúvósokkal. A vásárban az apátságban készített különleges kulináris finomságok és jászolkiállítás is várja a látogatókat.
Belépő: felnőtteknek 2,50 euró, gyerekeknek ingyenes.

Kézműves karácsony a Fridaui kastélyban

A kastély régi idők hangulatát idéző termeiben német, osztrák és magyar művészek munkái kaphatók.

Markt Piesting: Biedermeier adventi piac

Kézműves termékek, vadspecialitások és más finomságok várják a látogatókat, a gyerekeket pedig pónilovaglás, karácsonyisüti sütés. A karácsonyi postahivatalban feladhatják a Jézuskának címzett leveleiket. A posta szenzációja egy igazi jávorszarvas.

Krems

2018. október 24 - december 24. adventi piac

Lilienfeld

2018. november 11 - december 2.

St. Pölten

2018. november 30. és december 23. között

Adventi piac Schallaburg várában

Schallaburgban adventkor minden az ékszerekről, a kerámiáról és a fafaragásokról szól. Lehet saját készítésű gyertyákat önteni, ki lehet próbálni a kosár fonást is.
2018. december 14-16. között 11-18 óráig. Belépő: 5 euró

Advent Weitra-ban

2018. december 1-2.

Karácsonyi piac Rosenburg várában

Rosenburg adventi vásárán mintha csak egy romantikus karácsonyi mesébe csöppennénk.
2018.11.24. – 12.09. Belépő: 5 euró

Advent a Klosterneuburg apátságban

2018. 12.1-9.

Advent piac a Seitenstetten apátságban

Seitenstetten kolostorának adventi vásárán romantikus a hangulat, és itt még a fúvósok, énekesek is rázendítenek.
Belépő: felnőtteknek 2 euró, gyerekeknek ingyenes.

2018.12.14.16.

Kittenberg Élménykertek

A Kittenberger élményparkban 40 témakert kap varázsos karácsonyi hangulatot a közel 100.000 izzó, tűzkosár és fáklya fényében. (Schiltern bei Langenlois)

Bor és Advent Langenloisban

A LOISIUM borélményvilág varázslatos szőlőskertjeiben a modern és a hagyományok sikeres elegyített világa vár mindenkit.

Melki adventi falu

Ausztria legszebb postaépületét, a régi melki postát, mint minden évben, most is gyerekrajzok varázsolják hatalmas adventi naptárrá. Az épületen belül iparművészeti tárgyakat állítanak ki.

2018.11.30-12.22

Advent Johannesbachklamm szurdokában

Ausztria legnagyobb feldíszített karácsonyfája a Würflachnál rendezett adventi vásár hatalmas attrakciója. Nemcsak a 20 méter magas fa díszei méretarányosak, hanem a fa alatt elhelyezett ajándékok is: a síléc 6 méteres, a roller 2 méteres a szánkó pedig 1,5 méter magas.

Álomszép természeti környezetben, a Johannesbachklamm szurdokban megrendezett Würflachi Adventi Vásár szó szerint mindenkit elbűvöl. Sziklák, erdők és patakok között idén is mintegy 40 különböző sátor sorakozik Ausztria legnagyobb feldíszített karácsonyfája körül 2018. december 6. és 9. között 14 órától. A több mint 20 méter magas karácsonyfát óriási gyertyákkal, gömbökkel és hatalmas ajándékokkal díszítik fel. A gyerekek karácsonyi meséket hallgathatnak, míg a nagy, rusztikus fa pajtában kézműves üvegfúvó, kovács, faesztergályos és fafaragó mesterek bemutatóit láthatjuk. A melengető italoknak, a jóféle helyi ételeknek és saját készítésű tésztaféléknek hála kulináris élvezetekben sem lesz hiány. A rendkívüli adventi élményről látványos tűzeffektusok sora és hangulatos világítás is gondoskodik.

Belépő: 2,50 euró

Advent Puchbergben

2017. december Kurpark
2017. december advent a puchbergi várromnál
2017. november Gyerekadvent a Kurparkban

Advent Spitzben

Karácsony a Weinviertelben

Hadresben, Európa leghosszabb beépített pincesorán a második és harmadik adventi hétvégén rendeznek vásárt. Wolkersdorf festői pincesorán már december első hétvégéjén kinyitnak a pincék, ínyencségekkel és ajándékötletekkel várva a látogatókat. Retz pedig az élménypince adventjének és a város karácsonyi hangulatának szép kombinációját kínálja.

Tartomány:Niederösterreich
GPS: 48° 6′ 29.0772″, 15° 48′ 17.84088″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó