» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A múzeumban a kelta korból származó régészeti leleteket láthatunk. Az egyedülálló kiállítási tárgyakat felvonultató gyűjtemény átfogó képet ad Közép-Európa legrégebbi, önálló népcsoportjának kultúrájáról.


A Halleini Kelta Múzeum egész Európában az egyik legjelentősebb kelta kultúrával foglalkozó gyűjteménynek számít. A múzeum a kelták világáról adott átfogó kép mellett bepillantást enged a dürrnbergi sóbányászat történelmébe, Hallein városának fejlődésébe és a "Csendes éj, szentséges éj" kezdetű karácsonyi dal keletkezésének történetébe.

A múzeumban őrzik a Dürrnbergnél 1949 után feltárt valamennyi ásatási leletet. A kiállítás fénypontját egy kelta törzsi vezető sírjából származó tárgyak jelentik, akit egy kétkerekű harci szekérre helyezett, fából készült koporsóban temettek el. Az érintetlen sír az i. e. V. század második feléből származik, és 1959-ben találtak rá a Moserstein fennsíkján.

A gyerekek egy kifestőkönyvet kapnak kiállításvezetőként. A két kelta gyerek, Miko és Ilka segítségével ismerhetik meg a kelták világát.Tartomány:Salzburg
Település:Hallein
Cím:5400 Hallein, Pflegerplatz 5
GPS: 47° 40′ 59.11104″, 13° 5′ 36.38076″
Honlap: http://www.keltenmuseum.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward