» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mariazell hegyvilága kedvelt kirándulási és túrahely. A gyerekek sem maradnak élmény nélkül: rollerpálya, fürdőtó, favágó élményvilág várja őket.


MARIAZELL

BÜRGERALPE (1270 m)

A Mariazell felett magasodó hegyre gyalogosan vagy kabinos felvonóval (Bürgeralpe Express) is fel lehet jutni. Csak pár percre a bazilikától, Mariazell kellős közepén található a kabinos felvonó völgyállomása. A szép kilátás mellett a hegyen hegyi-tó, az Erzherzog-Johann kilátó, egy élménypark és több hangulatos alpesi kunyhó várja a látogatókat.

Holzknechtland élménypark: a Bürgeralpén található élménypark a favágók életét mutatja be. Az élménypark melletti Abenteuerland nevű kalandparkban lehetőség van aranymosásra, pénzverésre, íjászat kipróbálására, a fosszíliaparkban pedig lehet régészkedni, dínók után kutatni.

A Favágó Élményvilág közelében található kilátóból szép panoráma tárul a kirándulók elé az Elő-Alpok hegyeire és a Hochschwabra. Az itt található hüttében pedig csillapíthatják éhségüket. (részletek)

Flylina boszorkányrepülése zipline. A repülés a fák lombkoronái között két és fél percig tart, csodálatos kilátással a hegyi panorámára.

Erzherzog Johann kilátó. Kilátás a 21 m magas kilátó tetejéről gyönyörű.

3 tó kilátó körútra. 45 perces túrán az Erlaufsee, a Hubertussee és a Kristallsee különösen szépen terül el.

St. Sebastian négyüléses libegő. A Bürgeralpéra a St. Sebastianból induló libegővel is fel lehet jutni. A libegőhöz Mariazell városközpontjából buszokkal szállítják az utasokat.

BAZILIKA (részletek)

Magnus sziklája (Ursprungsfelsen): 1157. december 21-én este érkezett meg a környékre egy Magnus nevű bencés szerzetes St. Lambrechtből az ottani apát megbízására, hogy az itt élők lelkipásztora legyen. Magnus magával hozta fából faragott kedves Mária-szobrát is. Ám az utat egy helyen hatalmas szikla zárta el, amelytől nem tudott tovább menni. A szerzetes a Szűzanyához fordult segítségért, imája meghallgatásra talált, a szikla kettéhasadt, így Magnus folytathatta az útját. A sziklához ma jelölt turistaút vezet.

Múzeumvillamos (Museumstramway): Mariazell vasútállomásáról indul a világ legrégibb gőzvillamosa. A korhűen helyreállított kocsik a 19. század hangulatát idézik a rövid utazás során. A korhűen restaurált vagonok és mozdony -a világ legrégibb, 1884-es gyártmányú gőzmozdonya- visszarepíti vendégeit a századforduló idejébe. Különleges élményben részesülhet az, aki a mariazelli állomástól az Erlauf-tóig a múzeumi vonattal utazik. Működési napok: pünkösd vasárnapján és pünkösd hétfőjén, júliustól szeptemberig minden szombat, vasárnap és ünnepnapokon. Viteldíj: oda-vissza 8 euró/felnőtt, 3 euró/gyerek 

Mariazellerbahn

Mariazellerbahn (c) Österreich Werbung/Mostviertel Tourismus/weinfranz.at

Mariazellerbahn/Mariazelli vasút: a 83 km hosszú keskeny nyomtávú kisvasút Sankt Pölten és Mariazell között közlekedik. Élményutazás St. Pöltenttől a Pielachtal völgyig, tovább az Ötscherlandba a természetvédelmi terület "Ötscher-Tormäuer" mentén Mariazellbe (vagy fordítva Mariazelltől St. Pöltenig). Ötscherbär-Express: gyerekeknek kialakított játszóvagon a vonaton. (részletek)

Szent kút (Heiliger Brunnen): a kút vizének gyógyító erőt tulajdonítanak, így a zarándokok is gyakran visznek belőle haza.

Mechanikus betlehem: a Kálváriahegyen egy magánházban látható egyedülálló betlehem 12 újtestamentumi jelenetet ábrázol összesen 130 mozgó figurával.

Mariazell Helytörténeti Múzeum: kb. 500 m-re a mariazelli főtértől található a Helytörténeti Múzeum. 25 kiállítóhelyiség témái: a zarándoklás, vasöntvények, kihalófélben levő kézműipar, falusi élet, őskori barlangleletek, a sísport kezdetei, 130 éves fényképek és Mariazell vasútja. A tető alatt egy favágó kunyhót és egy alpesi kunyhót építettek fel. (Mariazell, Wiener Straße 35)

Mariazelli mézeskalács. A városban számos kisvállalkozás működik, ahol hagyományos termékeket, használati tárgyakat készítenek. Közülük talán a leghíresebb a likőrüzem, ahol tradicionális recept alapján gyógynövényekből készítik a gyomorkeserűt, illetve a mézeskalácsüzem, amely szintén régi recept alapján gyártja a híres mariazelli mézeskalácsot. Mindkét üzem látogatható is. A Lebkuchen Pirker mézeskalácskészítő manufaktúrában meg lehet ismerni a mézeskalácskészítés minden titkát, sőt a mézgyertya készítést is ki lehet próbálni. A másfélórás vezetés közben természetesen kóstolásra is lehetőség nyílik.

Europeum Wellnes & Spa, uszoda

Hallenbad Mariazell uszoda 



Tartomány:Steiermark
Település:Mariazell
Cím:8630 Mariazell
GPS: 47° 46′ 13.22389″, 15° 18′ 53.48009″
Honlap: http://www.mariazell-buergeralpe.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward