» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Hívogató alpesi legelők, impozáns saskeselyűk és szabadon élő mormoták jelzik a HoheTauern Nemzeti Park szívében a teljesen érintetlen környezetet.

Karintia, Salzburg és Tirol határán fekszik Közép-Európa legnagyobb nemzeti parkja. A fejedelmi hegycsúcsokkal, mint a Großglockner és a Großvenediger, az örök jég birodalmának számító gleccserekkel és az impozáns Krimmli vízesésekkel a Hohe Tauern Nemzeti Park igazán sokoldalú természeti csodának számít.

1800 négyzetkilométerével a Hohe Tauern Nemzeti Park Európa második legnagyobb nemzeti parkja. A látogatók itt a legszebb oldaláról ismerhetik meg az Alpok természeti környezetét. itt található Ausztria legmagasabb hegycsúcsa és legnagyobb gleccsere, emellett színes alpesi virágok borította rétek, impozáns sziklaalakzatok és bámulatos vízesések csábítanak élményteli túrázásra.

A nemzeti park belsejében a természet teljesen érintetlen maradt, míg a peremvidékekre az alpesi gazdaságokban megvalósuló környezettudatos gazdálkodás és a természetes életterek harmonikus egymás mellett élése a jellemző.

Ausztria legmagasabb hegye, a Großglockner 3798 méter magas. A lábánál található Auszria legnagyobb gleccsere, a Pasterze. A Großglockner alpesi panorámaútnak köszönhetően a különleges és lenyűgöző hegyvidék könnyedén megközelíthető. A hegycsúcsra érve varázslatos kilátás tárul a vendégek elé, akik egy távcsővel felszerelkezve akár a bizarr sziklaformátumok között fel-feltűnő mormotákat és kőszáli kecskéket is megcsodálhatják.

A Hohe Tauern Nemzeti Park varázslatos világát számtalan túraútvonal hálózza be, amelyeket egyedül vagy képzett nemzeti park őrökkel is bejárhatják a vendégek. Júliustól szeptemberig hétfőtől szombatig 25 túra áll a kirándulók rendelkezésére. A tematikus választék rendkívül sokszínű, a kínálat a "vadmegfigyeléstől", a "gleccserek keletkezésén" és "az alpesi gazdaságok mindennapjain" át egészen a "régi korok kereskedőinek nyomában" tett túrázásokig terjed. Ezenkívül meghatározott időpontokban öt speciális kirándulás is szerepel a programban, például éjszakázással egy hegyi tó partján természetfotósoknak vagy túra a szarvasbőgés megfigyeléséhez.

A túraútvonal-hálózat összesen 1200 kilométert tesz ki. Több mint 80 menedékház és alpesi kunyhó kínál ideális kiindulópontot a hosszabb kirándulásokhoz és a Tauern déli oldalára vezető túrázásokhoz, ahol 240 háromezres hegycsúcs kínál csodás hegyi panorámát.

A Hohe Tauern hegységben található egyébként a hegymászás bölcsője is. A 3251 méter magas Ankogel volt az első hóval borított alpesi hegycsúcs, amelyet megmásztak (1761-ben). Ma a hegymászás szerelmesei - ideális esetben hegyi vagy sítúravezetőkkel - számtalan útvonalon fedezhetik fel a Tauern csodás világát.

Nemzeti Park a Rauris-völgyben

A Rauris-völgy a Hohe Tauern területileg legnagyobb völgyei közé tartozik. Sok más területtel ellentétben nem csak a nyári hónapokban használják alpesi legelőnek, hanem évszázadok óta fontos lakóterület is. 1984 óta a két szélső völgy, a Hüttwinkel- és a Seidlwinkel-völgy nagy területei tartoznak a Hohe Tauern Nemzeti Parkhoz. A Rauris-völgyet körülvevő Nemzeti Park régióval együtt a különlegességek és természeti kincsek olyan sokszínűsége tárul elénk, hogy a Hohe Tauern Nemzeti Parkot külön "világként" emlegetik.

A Hohe Tauern Nemzeti Park még ma is sok olyan állatfajnak ad otthont, amelyek már majdnem kihaltak.

Kirándulási ötletek a Hohe Tauern Nemzeti parkban:

Nationalparkwelten Mittersill. Rossz idő esetén nagyszerű alternatívának számít a Mittersillben található multimédiás természeti múzeum, amelyet 2006-ban nyitottak meg. Már önmagában a természeti élmények kiállítótermekbe való költöztetése megér egy látogatást. A kiállítás területén 8 élményállomás segítségével ismerhetjük meg a Hohe Tauern élővilágát: bejárható mormotalak, 3D-s mozi, repülés a nemzeti park felett. Nyitva egész évben 9-18 óráig.

Wasserwunderwelt Krimml

Großglockner Hochalpenstraße

Wild und Freizeitpark Ferleiten

Aranymosás, Ragadozómadárbemutató, Rauris (részletek

Weißsee Gletscherwelt, Uttendorf

Bad Gastein, Bad Hofgastein (részletek)

Bogendorf Stuhlfelden

Tartomány:Salzburg
Település:Mittersill
Cím:5730 Mittersill, Gerlos-Straße 18
GPS: 47° 16′ 43.86202″, 12° 28′ 41.34475″
Honlap: http://www.hohetauern.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó