» Belgium

» Belgium » Nyugat-Flandria » Flandria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Észak Velencéjének a belvárosa az UNESCO a világörökség része. A flamand városok legszebbike, a középkori központját mindmáig érintetlenül megőrizte.
Brugge, "Észak Velencéje", Európa legromantikusabb városa, az egyik leglátogatottabb és a turisták által legtöbbet instagramozott város, az UNESCO világörökség része. Az óvárosban sétálva, a csatornákon végigsétálva vagy kerékpárral bejárva minden a fényképezésről és a szelfik készítéséről szól. 

Brugge, a belga Nyugat-Flandria tartomány fővárosa mindössze 14 kilométerre fekszik az Északi-tenger partjától.

A turisták és a lakosok egyaránt az "Észak Velencéje" becenevet adták a belga kisvárosnak, mivel a belvárosi központot számtalan kis csatorna szeli át, és számos híd jelzi az óváros panorámáját. Nem csoda, hogy a régi városközpontot már 2000-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. 

A két központi téren számos fontos épület sorakozik. A Burgplatzon található például a 14. századi Stadhuis, a Marktplatzon pedig egy 13. századi harangtorony. Aki megmássza a közel 80 méter magas tornyot, nagyszerű kilátást élvezhet a város történelmi szívére.

Teljesen más képet mutat Zeebrugge kikötője, amely szintén a város része - a halászat és a kereskedelem fontos központja. A Brugge közeli Zeebrugge tengerpartján homok szobrászatban mérik össze tudásukat nyaranta az amatőr és hivatásos művészek.

Látnivalók

Rozenhoedkaai

A Brugge egyik legtöbbet fényképezett területének tartott Rozenhoedkaai vagy a Rózsafüzér rakpartja festői hely, ahol a Dijver és a Groenerei csatornák találkoznak.

Brugge történelmi központja

2000 óta Brugge Történelmi Központja az UNESCO világörökség része. Brugge óvárosa a középkori felvirágzás óta lényegében változatlanul őrzi egykori arculatát, amelyben az északi, flamand gótika szépségétől a flamand reneszánsz méltóságáig, a székesegyház monumentalitásától a városháza és a polgárházak ízléses gazdagságáig három-négy évszázad minden építészeti remekműve ott tündököl, s mindezt csak betetőzik a korabeli festészet olyan órásainak alkotásai, mint Memling, Van Eyck vagy Michelangelo.

Markt

Bruges - a Markt - szívében tele vannak üzletek, kávézók, lovaskocsik, amelyek a macskaköves utcákon kapaszkodnak össze, és számos építészetileg érdekes épület, például a harangláb, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra. A 13. századi harangláb az UNESCO világörökségi listáján szerepel. 272 méter magas, 366 lépcsőt kell leküzdeni a tetejére, ahonnan panorámás kilátás nyílik Brugee-re.

Mini Harp Museum

A Luc Vanlaere hárfazeneszerzőről szóló múzeum nagyon népszerű, nem csak Európában. A múzeum a világ legnépszerűbb ingyenes látnivalói között van.

Maga a zeneszerző hetente koncertezik itt, és a múzeum tulajdonosa is. A koncertek naponta zajlanak, körülbelül 40 percesek, és a látogatók számára ingyenesek.

Gruuthusemuseum

Miasszonyunk-templom

A Miasszonyunk-templom a világ második legmagasabb téglatornyával (közel 400 méter magasan) büszkélkedhet, és Michelangelo szobrának ad otthont. 

Minnewater-tó

A Brugge központjától délre fekvő tavat romantikus helyszínként ismerik a helyi legendának köszönhetően, amely szerint az örök szerelem biztosítása érdekében a szerlmeseknek át kell lépni a tó hídján. A "A szerelem tava" rengeteg padot kínál a kilátás élvezéséhez és a pihenéshez.

Triennalé

Brugge háromévente megrendezi a Triennálét, egy olyan egyedülálló eseményt, amely a kortárs művészetet és építészetet a történelmi belvárosban, egy szabadtéri múzeumban mutatja be.

2021. május 8. és október 24. között immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre ez a fontos művészeti esemény, amelynek során 13 kortárs művész állítja ki installációit, amelyeket bárki megcsodálhat. Ingyenesen.

Bredene

Bredene csak néhány kilométerre van Brugge-től, de ez egy teljesen más világ. Itt, a belga Északi-tenger partján van víz - és más semmi. A nyaralók azonban éppen ezt a nyugalmat keresik évről évre a tengerparti kisvárosban, így Bredene több mint 30 kempingjével a minimalista nyaralók Mekkájává vált.
 
Bredene azon kevés belga tengerparti települések egyike, ahol nem gát jelzi az Északi-tenger zord hullámainak bejáratát, hanem dűnék olvadnak bele a tengerpartba. Különösen nyáron a vízi sportok szerelmesei özönlenek ide, hogy szörfözzenek, sárkányhajózzanak, SUP-on evezzenek, vagy egyszerűen csak ússzanak néhány kört a hűvös tengerben.
 
Az Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Duinen halászkápolnában tett látogatás megmutatja, hogy az Északi-tenger egészen más jelentőséggel is bírhat a tengerparti emberek életében. A templomot 1720-ban építették, és a flamand halászok zarándokhelyévé vált.

Szent Vér körmenet

Brugge-ben minden évben, mennybemenetel napján tartják a Szent Vér körmenetet (Heilig Bloedprocessie), amelynek során egy ereklyét - egy sziklakristály fiolát, amelyet állítólag 1148-ban, a második keresztes hadjárat során talált meg Elzász Derick (Flandria grófja), és amelyről úgy tartják, hogy Krisztus vérét tartalmazza - vonulnak körbe a városban.

A körmenet maga állítólag a 13. századból származik és minden évben mintegy 50 000 látogatót és zarándokot vonz.

Karácsonyi vásár Brugge-ban

Brugge történelmi óvárosa kivilágított nyeregtetős házaival november végétől január elejéig romantikus karácsonyi vásárrá változik, ahol a standok belga sört, csokoládét és egyéb finomságokat árulnak.

A központi terek a Piactér, más néven Grote Markt, a hagyományos karácsonyi vásárral, valamint a Simon Stevin tér, ahol számos kézműves terméket árulnak. Kiemelt látványosság a Minnewater úszó korcsolyapályája és a Vorst Winter Bar. Brugge-t megismerheti a városon átvezető, 2,5 kilométeres, meglepő helyek mellett elhaladó fényélmény-útvonalon.Tartomány:Nyugat-Flandria
Cím:Brugge
GPS: 51° 12′ 30.78936″, 3° 13′ 36.3792″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward