Franciaország
» Franciaország

» Franciaország » Normandie » Normandia

Megemlékezési ünnepségek Normandiában a partraszállás 75. évfordulóján

2019. június 6.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2019-ben Normandia a partraszállás 75. évfordulója alkalmából sokrétű programot kínál: nemzetközi megemlékezések, modern múzeumi kiállítások, egyidejűleg megrendezett tűzijátékok a tengerpart mentén, nemzetközi ejtőernyősök Sainte-Mère-Eglise felett, összejövetelek Omaha partjánál és még sok más érdekes esemény.

Normandia 2019-ben is megemlékezik a második világháború befejezésének kezdetéről. Ekkor a világ minden tájáról érkeznek majd vendégek Normandiába, hogy többet megtudjanak erről az eseményről és 1944 nyarának 100 normandiai napjáról. Folyamatosan zajlanak majd az ünnepségek az év folyamán, a csúcspontra pedig 2019. június 6-án kerül sor. 

Ezen a napon számos megemlékezést tartanak, többek között ekkor kerül sor a hivatalos megemlékezésre is állam- és kormányfők jelenlétében. A veteránok mellett a világ minden tájáról érkezett elnökök és miniszterek tesznek eleget a normandiai meghívásnak. A média is figyelemmel kíséri majd ezt a nagyszabású eseményt. 2014-ben, a a 70. évforduló alkalmából megtartott hivatalos megemlékezésen részt vett Barack Obama, Vlagyimir Putyin, Angela Merkel, II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg és Katalin hercegnő, Kanada miniszterelnöke, illetve a dán királynő. 

Tartomány:Normandie
Időpont:2019. június 6.

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward