Görögország
» Görögország

» Görögország » Jón-szigetek » Sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kefalónia a Jón-szigetek legnagyobb tagja. Magas hegyláncok, tágas öblök, zöld, buján tenyésző vegetáció jellemzi a szigetet. Az éves átlagos csapadékmennyiség Argosztoliban 780 mm, melynek zöme októbertől áprilisig hull le.

A már Homérosz által az Odüsszeiaban is megénekelt, a modern korban pedig a Corelli kapitány mandolinja című film forgatási helyszíneként ismert Kefalónia a türkízkék Jón-tenger szigetvilágának igazi gyöngyszeme és legnagyobb szigete. Érintetlen vadregényes tájai, zöldellő erdői, meredek sziklafalai és változatos tengerpartjai minden látogatót elvarázsolnak.

A sziget legmagasabb pontja az 1628 méter magas Aenos hegycsúcs és környéke Görögország tíz védett nemzeti parkjának egyike, az egyedülálló geológia jelenség a Kathavothres víznyelő és a lélegzetelállító Melissani tavasbarlang, az akusztikájáról híres Drogarati cseppkőbarlang is részei a sziget természeti kincseinek.

A világ legszebbjei közé beválasztott Myrtos-öböl Kefalonia legismertebb strandja, de igazi különlegesség a vörös homokos Xi part, a meredek sziklafal alatti Platia Ammos Beach, illetve az erdővel borított hegyoldallal körülvett fehér kavicsos Antisamos is. A vízi sportok szerelmeseinek a homokos Makris Gialos partszakaszt ajánljuk. Számos gyermekbarát strand is van Kefalónián ahol homokos parttal és sekély, lassan mélyülő mederrel várják a családos utazókat: Lepeda, Saint Thomas és Vatsa.

A kirándulni vágyók ellátogathatnak az Odüsszeusz szigeteként ismert szomszédos Ithakára is. 

Helyi borkülönlegesség a Robola.

A szigetre komppal juthatunk el. Kompok indulnak: Vassiliki (Lefkada), Astakos, Killini kikötőjéből.

Kefalónia városai

Argostol. A sziget fővárosa. A város bejáratánál érdemes megnézni a Koutavos lagúnáját (természetvédelmi terület) és a lenyűgöző De Bosset hidat.
 
Fiskardo és Assos. Régi épületei az 1953-as földrengés előttről származnak. A Fiskardo elegánsabb üdülőhely ami drága jachtokat és luxus hajókat is vonz, míg Assos népszerűségét a velencei kastélynak és bájos öblének köszönheti. A szigetet összekötő földnyelven található Assos, a híres kék ajtós házzal, és az elbűvölő stílusával. 
 
Sami. Komppal közvetlenül összeköttetésben áll a görög szárazfölddel. Érdemes megnézni az ókori akropoliszt, a vízi malmokat. Sami faluját elhagyva, a hegyek között feltűnik Antisamos Beach, Kefalónia páratlanul gyönyörű strandja. Partja köves, aprókavicsos.
 
Lixouri. Kefalónia második legnagyobb települése, ahol egyesek szerint a legjobb az éjszakai élet.
 
Skala. Népszerű és élénk üdülőhely a dél-keleti parton. Hatalmas, homokos stranddal rendelkezik. Csodálatos római mozaikok a város külterületén.
Tartomány:Jón-szigetek
Cím:Kefalonia
GPS: 38° 10′ 31.323″, 20° 34′ 9.18444″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward