Görögország
» Görögország

» Görögország » Attika » Sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kíthira ógörög neve Küthéra. A görög mitológiában Aphroditének, a szerelem istennőjének szigete, Ciprus mellett. A monda szerint itt született meg, innen az "Aphrodité szigete" elnevezés.

A sziget ókori fővárosa a DK-i részen fekvő Szkandeia volt, amelynek közelében minószi település romjaira bukkantak. Az ásatásoknál városfal, az Akropolisz, egy Aphrodité-templom és egy kereskedelmi központ maradványai kerültek elő.

A korai archaikus korban főníciaiak telepedtek le itt. A főníciaiakat, akik csigatenyésztéssel és bíborfestékgyártással foglalkoztak, a bíborcsiga élőhelyei vonzották ide. Később Spárta, majd rövid időre Athén kezére került, az i. e. 2. században pedig a Római Birodalom részévé vált.

A középkorban Paleokhora volt a főváros. 1363-tól velencei uralom alatt álló fontos támaszpont volt.

Kíthira-n van Európa első „Zöld zászlós túraösvénye”

A Green Flag Trails egy tudományosan megalapozott követelményrendszer környezetvédelmi felelősség és fenntartható gazdálkodás szempontjából, amelyet 15 éven át Leon Hugo, az ökoturizmus professzora fejlesztett ki. Fenntarthatóságra és környezetvédelmi felelősségvállalásra összpontosít, és célja az ökoturizmus ösztönzése.

A Kythera Trails Európában először kapta meg a Zöld Zászló tanúsítványt.

„A nyomvonalak a globális kalandturizmus iparának szerves részét képezik; a világ számos város lakosságának számára nélkülözhetetlenek a természethez és a kikapcsolódáshoz való hozzáférés biztosításában is.”- mondta a World Trails Network alapító elnöke, Galeo Saintz .

A  Green Flag Trails követelményrendszert eddig hat különböző országban alkalmazták és tesztelték, ideértve Nepálban, Dél-Afrikában és Peruban.

Tartomány:Attika
Cím:Kythira
GPS: 36° 15′ 28.90368″, 23° 0′ 8.76686″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward