Merülj el az Art Déco világában!

2013. december 19.

print

Merülj el az Art Déco világában!

"1925, quand l'Art Déco séduit le monde" néven nyílt kiállítás 2013. október közepén Párizsban.

"1925, quand l'Art Déco séduit le monde" néven nyílt kiállítás 2013. október közepén Párizsban.

Az Art Déco építészet legutolsó remekműve, a Palais de Chaillot ad otthont a Cité de l'architecture et du patrimoin múzeumnak, ahol a kiállítást rendezik.

 


Az Art Déco stílus sajátosságait 1100 nm területen, bútorokon, maketteken, tervrajzokon, szobrokon, festményeken és művészeti tárgyakon keresztül mutatják be.

 


Geometrikus, letisztult és dinamikus formák jellemzik az Art Déco stílust (1919-1940). Franciaországból indult el világhódító útjára, melyre olyan kreatív francia alkotók voltak hatással, mint pl. az építész Henri Sauvage, Robert Mallet-Stevens, Roger-Henri Expert, Pierre Patout, a dekoratúr André Véra, Louis Süe, André Mare és Jacques-Émile Ruhlmann, a szabász és tervező Paul Poiret és Jean Patou vagy a szobrász Martel, Janniot és Sarrabezolles.

 


Gyerekek számára alakították ki a az ún. "Grandir en 1925" részleget, ahol színes anyagok, festett papírok, játékok, könyvek mutatják be a korszak művészeti kezdeményezéseit. Ebben az időszakban kerültek előtérbe az új pedagógiai hullámok is, melyek nagy hangsúlyt fektettek a fiatalok művészeti érzékenységére és alkotási kedvükre. Számos olyan játék vagy tanulási segédlet született, mely fejlesztette a gyerekek alkotói képességét.

A kiállítás alkalmával a játékos részlegbe a felnőttek is elkísérhetik a gyermekeiket, így közösen fedezhetik fel ezeket a pedagógiai irányzatokat és módszereket, mindezt Art Déco stílusban.

A kiállítás 2014. február 17-ig tekinthető meg.

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play