A 10 legnagyobb jacht a Cote d'Azuron

2015. augusztus 16.

print

A 10 legnagyobb jacht a Cote d

Azoknak akik napokban a francia Riviérán nyaralnak, összegyűjtöttük a legluxusabb jachtokat, amelyek éppen a Cote d'Azur kikötőiben horgonyoznak.Azoknak akik napokban a francia Riviérán nyaralnak, összegyűjtöttük a legluxusabb jachtokat, amelyek éppen a Cote d'Azur kikötőiben horgonyoznak.

 


1. Eclipse


Ha van jacht, amelyet nem lehet nem észrevenni, az az Eclipse. A 162,5 méteres hosszával ez a világ második legnagyobb jachtja, becsült értéke 900 millió euró. Roman Abramovitch, az oroszországi Csukcsföld kormányzója és a Chelsea FC tulajdonosáé.

Vasárnap észlelték Antibes-ban, ahol méretei miatt nem engedték kikötni a Port Vauban-nál.

 


2. Topaz

A maga kategóriájában a Topaz sem rossz, hiszen az ötödik legnagyobb jacht a világon, 148 méter hosszú és 22 széles. Tulajdonosa Mansour Sejk, az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnök helyettese.

Vasárnap reggel kötött ki Saint-Laurent-du-Var-ban.

 


3. Serene

A Serene már csak a 12. helyet foglalja el a világ legnagyobb jachtjainak a listáján -134 méter hosszú és nagyjából 330 millió euróba kerül. Gazdája Jurij Scheffler, vodka milliárdos.

Szintén vasárnap észlelték, Cagnes-sur-Mer és Saint-Laurent-du-Var között.

 


4. Lady Moura

A Lady Moura már "csak" a 25. áll, 105 méter hosszú. Nasser Al-Rashid szaúdi üzletember tulajdona.

Egész héten a Quai Rainier III-n horgonyzott, Monacóban.

 


5. Madame Gu

A Madame Gu a 29. legnagyobb jacht a világon, és a legnagyobb, amelyet Hollandiában építettek. Tulajdonosa ismeretlen, de a Kajmán-szigetekre van bejegyezve.

Jelenleg Antibes-ban figyelhetik meg az érdeklődök.

 


6. Indian Empress

Az Indian Empress eleganciája már messziről szembe szökő, bár csak a 33. foglalja el a listát, 95 méter hosszú. Gazdája Vijay Mallya, indiai alkohol-milliárdos és a Forma 1-beli Force India csapat tulajdonosa.

Cannes-ban észlelték vasárnap.

 


7. Tatoosh

A Tatoosh a 36. legnagyobb jacht a világon (92 méter hosszú). Ezúttal egy amerikai a tulajdonos: Paul Allen, a Microsoft társalapítója. A milliomos, egy másik, nagyobb jachtot is birtokol, az Octopust (amelyet pár nappal korábban Reykjavík kikötőjében látták).

Antibes-ban látták vasárnap.

 


8. Lauren L

Ha a Lady Moura a környéken van, a Lauren L sincsen messze. A legnagyobb jachtok listáján a 41. helyet elfoglaló 90 méter hosszú hajó James H. Clarck, a Szilícium Völgy egyik vállalkozójához tartozik.

Port de Monacóban látták legutóbb.

 


9. Nirvana

A Nirvana 88,5 méter hosszú és 42. listán. Jelenleg nincsen tulajdonosa, így akinek van némi pénze, Cannes környékén keresse...

 


10. Phoenix II

A Phoenix II a 47. legnagyobb jacht, 87,2 méter hosszú és Jan Culczyc lengyel milliárdos tulajdona.

Mivel hűséges tagja az International Yacht Club d'Antibes-nak, most ebben a városban található, a Madame Gu mellett horgonyozva.

 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu