A Côte-d’Azur első kertfesztiválja

A Côte-d’Azur első kertfesztiválja

2017. április 1. és május 1. között kerül megrendezésre az első "Festival des Jardins" a francia Riviérán.Az igazán zöld fesztivál Côte d’Azur és az olasz Riviéra gyönyörű kertjeit nészerűsíti. A francia Riviéra öt városa - Antibes, Cannes, Grasse, Menton és Nizza -  vesz részt az eseményen, mely alkalomból lenyűgöző, időszakos növényi kreációkat alkotnak. A kertek fesztiválján tíz időszakos, 200 m² területű kert versenyez egymással. A fesztivál témaköre az "Érzékek ébredése"  (L’éveil des sens), így minden versenyzőnek e köré kell kialakítania a kert hangulatát. Több mint 400 000 látogatót várnak a rendezvényre, mely egy valódi szabadtéri, színes, illatos játszótérnek és kiállítási területnek is felfogható.

A fesztivál kapcsán Nizzában egy hatalmas, 1 400 m² területű kertet is kialakítanak a Promenade du Paillon zöldövezeti sétányon. Az ígéretes tavaszi fesztivál számos érdekes programmal várja a látogatókat: kertek versenye, konferenciák, kiállítások, idegenvezetések.

A közparkokon kívül, több mint 80 kert, botanikus kert és park található a Côte d’Azur területén. Több közülük pedig olyan panorámát nyújt a tengerre vagy a környező hegyekre, hogy az embernek eláll a lélegzete!

A francia Riviérán egész évben több rendezvény foglalkozik a virágok és növények témakörével. Ilyen pl. februárban a Mandelieu-i mimóza fesztivál, a Nizzai Karnevál folyamán rendezett Promenade des Anglais sétány virágcsatája. Márciusban Tourrettes-sur-Loup az ibolya színébe öltözik, Villefranche-sur-mer vízi virágfelvonulást tart, Menton-ban pedig citromfesztivállal ünnepelnek. Áprilisban Bar-sur-Loup a narancsfát, Falicon pedig a szegfűt ünnepli. Május hónap Grasse, Opio és La-Colle-sur-Loup városában egyet jelent a rózsával: kiállítások, ünnepek és felvonulások népszerűsítik ezt a gyönyörű virágot. Júniusban Menton több kertekről szóló rendezvényt is tart. Grasse pedig júliusban ünnepli híres virágát, a jázmint. Végül szeptemberben zárja a sort Nizza a Fête de la Sainte Fleur virágfesztivállal.  

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play