Idén is megépítik a Magas-Tátra legnépszerűbb téli látványosságát

2021. november 11.

print Hetedhétország.hu

Idén is megépítik a Magas-Tátra legnépszerűbb téli látványosságát

Az Ótátrafüred felett magasodó Tarajka-csúcson minden évben jégből faragják ki egy híres templom mását.

Szlovákiából, Csehországból és az Egyesült Államokból érkezett 20 jégszobrász dolgozik a téli Tátra egyik legkedveltebb látványosságán, melynek megépítésére közel egy hónapjuk van. A mű 225 tonna jégből készül, a jeget Lengyelországból szállították a helyszínre.

Várhatóan november 19-én nyitják meg a nagyközönség előtt, az idei jégtemplom tematikáját akkor osztják meg a nyilvánossággal.

Tavaly az alkotást a szentpétervári Krisztus Feltámadás temploma ihlette. A jégtemplom egy 25 méter átmérőjű kupolában helyezkedett el, legmagasabb pontja elérte a 12 m magasságot. 1880 darab jégtömböt használtak fel a 12 méter magas épülethez, amelynek súlya összesen 225 tonna volt. 18 szobrász és 12 asszisztens vett részt az építkezésen.

Sajnos, tavaly látogató nem volt a járványellenes intézkedések miatt egész télen látogató nem volt. Idén abban reménykednek, hogy ez nem ismétlődik meg.

Ótátrafüredről sikló közlekedik a 1275 m magas Tarajka-csúcsra (Hrebienok), vagy túraúton gyalpgosan is el fel lehet jutni a jégtemplomhoz. A belépés ingyenes.

(Nyitókép: A jégtemplom 2017-ben (c) wikipedia/Bubamara)


Kapcsolódó hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play