Idén is megépítették a rekorder vörsi betlehemet

2022. november 24.

print Hetedhétország.hu

Idén is megépítették a rekorder vörsi betlehemet

A vörsi Szent Márton-templomban idén 74. alkalommal építették meg Közép-Európa legnagyobb templombelsőben épített betlehemét.Az 50 négyzetméteres bibliai életkép a bibliai tájat a magyar kultúra jellegzetes elemeivel vegyítve jeleníti meg, természetes alapanyagok felhasználásával.

A Kis-Balaton szomszédságában fekvő település római katolikus templomában először 1948-ban építették meg a Jézus születését bemutató betlehemet. Az elmúlt évtizedekben egyre bővítették az építményt.

A további terjeszkedésnek határt szabott a templom nagysága, így az utóbbi években már nem az életkép növelésére, hanem a részletek rekonstrukciójára, tökéletesítésére és újításokra fordították az alkotók az energiát. A helyi közösség kiemelten ápolja a térség hagyományát a bábtáncoltató betlehemi játéknak is.

A vörsi betlehem 2022. november 27-től 2023. január 22-ig mindennap látogatható 10-től 16 óráig óráig a Szent Márton Püspök Templomban. December 24-én szenteste a betlehem 10 és 12 óra között látogatható. Belépődíj nincsen.

A templom mellett 50 méterrel megnyitott a Vörsi Adventi Vásár is, ahol az addig hidegben tartózkodó embereknek lehetőségük van egy forralt fehér vagy vörös bort, forró csokit és forró teát fogyasztani. Különlegességként érdemes kipróbálni a híres vörsi almapuncsot, amelynek ellenállhatatlan izét egy helyi titkos eszencia adja. Az Adventi Vásár az idei évben az adventi hétvégéken, karácsonykor és a két ünnep között várja a látogatókat.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play