» Magyarország

» Magyarország » Hajdú-Bihar » Debrecen


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A keleti határ közelében található Debrecen, Magyarország második legnagyobb városa.


DEBRECENI NAGYERDŐ

Vidámpark

1960. május elsején nyitotta meg kapuit először a debreceni Nagyerdőben az akkori nevén Lúdas Matyi Vidámpark, amely társadalmi munkával épült meg a vele összevont állatkerttel együtt. A régió egyik meghatározó turisztikai-, szabadidős- és szórakoztató intézményévé nőtte ki magát.

Ez egy igazi mesevilág hatalmas területen, kőkorszaki vízibiciklivel, dzsungelvonattal, kalandpályákkal, szellemkastéllyal, beszélő fákkal, bábszínházzal és mozival, garantáltan élvezni fogja minden gyerek.

A nagy becsben őrzött ipartörténeti értékű lovasforgó békebeli paripái restaurálásukat követően újra régi pompájukban tündökölnek, de a családok egyik nagy kedvence, a kacsavonat is megszépülve várja visszatérő és új utasait. A kor elvárásainak megfelelően a vidámpark több kényelmi szolgáltatást is bevezetett: immár online is megvásárolható az állatkerti és a vidámparki belépő is, illetve a park teljes területét ingyenes látogatói wifi-hálózat fedi le.

A park legújabb attrakciója, a négyszemélyes bungee-trambulin.

Nagyerdei Víztorony

A Debreceni Nagyerdőben találjuk a Nagyerdei Víztornyot, amely egy igazi szórakoztató komplexum. Kilátójából gyönyörködhetünk a város panorámájában, mászófalán levezethetjük energiáinkat, a kávézó és bár izgalmas enteriőrjében pedig mindenki kedvére lazíthat kedvenc itala mellett. Emellett pedig rendkívül változatos zenei programok és sejtelmesen hangulatos esti fényfestés biztosítják a tökéletes kikapcsolódást.

Borostyán tanösvény a Nagyerdőban

Teljesen megújította a Nyírerdő Zrt. a korábbi, csaknem két évtizeddel ezelőtt létrehozott Borostyán tanösvényt a debreceni Nagyerdőben.

A debreceni erdészet központjának szomszédságában lévő tanösvényen tizenegy állomást alakítottak ki: modern, interaktív - esetenként napelemmel ellátott - táblák segítségével ismerhetik meg a gyerekek a térségre jellemző állatokat, növényeket.

A nagyerdei erdészeti erdei iskola munkatársai mágneses táblák segítségével mutatják be az erdő szintjeinek - talaj-, cserje-, lombszint -, élővilágát, egyebek mellett az ehető és mérgező gombafajtákat, de megismerkedhetnek a gyerekek a különféle állat- és madárhangokkal is.

A tanösvényen apró- és nagyvadetető, valamint magasles is helyet kapott. A környezettudatosságra nevelést komposztáló és szelektív hulladékgyűjtő segíti.

Aquaticum Debrecen Strand

A Nagyerdei Strand 9,5 milliárd forintba került, ezért a pénzért 8,5 hektáron 5500 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építettek, nyolc csúszdát helyeztek el, 12 méter magasan napozóteraszokat alakítottak ki és külön gyerekvilágot hoztak létre. 2020-ban adták át.



Tartomány:Hajdú-Bihar
Település:Debrecen
GPS: 47° 31′ 53.0364″, 21° 37′ 33.52152″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward