» Magyarország

» Magyarország » Zala » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A párába burkolózó, vörös tündérrózsával ékes, tőzegmedrű forrástó Európa legnagyobb gyógyító erejű melegvizes tava.


Budapest mellett Hévíz Magyarország egyetlen olyan települése, ahol a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2016 óta folyamatosan meghaladja az évenkénti 1 milliót. A hévízi termálfürdő igencsak kedvelt az ország határain túlról érkezők körében, 100 vendégéjszakából mintegy 60-at minden évben a külföldi vendégek töltöttek el a település szálláshelyein.

Termálvize 38 méter mélységben, ásványi anyagokban és egyedi szerves vegyületekben gazdagon tör fel. Kiváló mozgásszervi és más betegségek gyógyítására.

A kalcium- és magnéziumtartalmú, kénes, enyhe radontartalmú gyógyvíz rendkívül jó hatással van többek között a reumatikus és a mozgásszervi betegségekre. A víz hőmérséklete nyáron 33–35 °C, és télen sem csökken 24 °C alá. A látogatók a fürdőzés mellett masszázs- és wellness-szolgáltatásokat vehetnek igénybe, a tóra épült modern fürdőházban szaunázásra és pezsgőfürdőzésre is van lehetőség.

A Hévízi Tradicionális Kúra fürdőzésből, iszappakolásból és súlyfürdőből áll. A súlyfürdő – a reumatológia egyik legnagyobb felfedezése – egy hévízi fürdőorvos, dr. Moll Károly nevéhez köthető. A víz alatti kezelés célja, hogy a gerinc csigolyáit egymástól eltávolítsa, így a gerincoszlopot megnyújtsa. A nyújtás hatására lehetővé válik a porckorongok egészséges állapotának visszaállítása.

Templomot épít az ortodox egyház Hévízen. A fürdővárosban és környékén nagyon sok oroszajkú, ortodox vallású él, jelentős az orosz és ukrán turistaforgalom, az egyházmegye ezért már hosszú évek óta tart miséket is a városban. A Szentséges Isten Anyja Életadó Forrás ikonjának tiszteletére elnevezett ortodox templom az Ady utcában épül. Az önkormányzattal egyeztetett tervek alapján egy mértéktartó, 15-ször 15 méter alapterületű, 12 méter magas, jellegzetesen hagymakupolás templom épül fel egy év alatt.

Tóvédelmi természetvédelmi beruházások Hévízen. Lombkoronamegfigyelő-torony épül és a mozgáskorlátozottak is bejárhatják majd a véderdő egy részét annak a természetvédelmi beruházásnak köszönhetően, amely a Hévízi-tó környezetében folyik. A véderdőben megismerhető lesz annak élővilága.

Hévízi-csatorna. Magyarország egyetlen termálvizes patakja. A Hévízi-tóból kilépő meleg víz a Hévízi-csatornán keresztül folyik le a tóból, majd 13 kilométer megtétele után a Zala-folyóba ömlik. A víz magas hőmérsékletének köszönhetően a legnagyobb mínuszokban sem fagy be.

Tartomány:Zala
Cím:Hévíz
GPS: 46° 47′ 25.03104″, 17° 11′ 12.09696″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward