» Magyarország

» Magyarország » Somogy » Zselic


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kaposvár látnivalói.


Róma-villa: A mesés parkkal övezett villában töltötte a nyarakat stílusújító festőnk, Rippl-Rónai József. A virtuális technika segítségével „beléphetünk” egyik híres alkotásába, és jellegzetes kukoricás stílusában festhetünk a virtuális vásznon.

Cseri-park. Kaposvár legnagyobb parkja. A parkban az 1848-1849-es szabadságharc idején 18 ezer ember részvételével tartottak népgyűlést, majd itt gyakorlatoztak a 44-es gyalogezred Kaposváron állomásozó alakulatai, szerveztek a területen majálisokat, sport- és táncmulatságokat is. A növényzet tudatos alakítása a 19. század végén kezdődött meg, a terület 1973 után vált igazi pihenő- és közösségi hellyé. A lakossági igények felmérése után 2020-ban futókör, kosárlabdapálya, ovifocipálya, és egyebek mellett kutyafuttató épült.

Színház park. Csiky Gergely Színház által határolt terület. A 20. század elején még a Búza tér, majd Rákóczi tér nevet viselő Színház park 1933-ban létesült. Itt kapott helyet a város első szökőkútja, a 41-es gyalogezred oroszlános emlékműve, Csík Ferenc olimpiai bajnok mellszobra, s az úszó a parkban ültette el a győzelme emlékére kapott tölgyfacsemetét. A parkban állították fel 1938-ban az országzászlót, amelyet a második világháború után eltávolítottak, a helyét Marton László a Nő hárfával című szobra vette át. A parkot díszíti Gera Katalin szobrászművész Tündérrózsa szökőkútja, Berkesi Gyula fafaragó Szent Anna Szűz Máriával című alkotása, továbbá Varga Imre Vörösmarty Mihály költőt ábrázoló mellszobra is.

Tartomány:Somogy
Cím:Kaposvár
GPS: 46° 21′ 23.28912″, 17° 47′ 19.27896″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward