» Magyarország

» Magyarország » Somogy » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A déli Balaton-part legnépszerűbb turisztikai célpontja egyértelműen Siófok. A Somogy megyei város döntően belföldi vendégforgalmának köszönhetően mind a 12 évben bekerült a legnépszerűbb hat település közé.


Strandok

A Balatonon elsőként, 2022. május 14-én nyit a siófoki nagystrand, a sóstói és az újhelyi fürdőhely. Június 2-ig ingyen fürödhetünk nagystrandon és a sóstóin, míg az ezüstparti városrész újhelyi strandja az egész szezonban jegy nélkül látogatható.

Június 3-tól fizetős lesz a nagystrand és a sóstói, a jegyárak azonosak lesznek a múlt évivel. Eltérően a korábbi évektől, június végéig a Plázsnak helyet adó nagystrandon 1000 forint, a sóstóin 600 forint marad a felnőttjegy.

A siófoki nagystrand elő és utószezonban 9-től 18 óráig, főszezonban reggel 8-tól este 7-ig látogatható, az újhelyi fürdőzőhely elő és utószezonban a nagy strandival azonos nyitva tartással várja a fürdőzőket, a sóstói strandon elő és utószezonban reggel 9-től este 8-ig lubickolhatunk, a főszezoni strandolókat 8 és 21 óra között várják.

Siófok öt strandja újult meg 2022-ben

A város legnépszerűbb szabad és fizetős strandján július közepétől már használhatják a vendégek az új öltözőket és értékmegőrzőket, kerékpárpontokat, napozóágyakat és padokat, UV mérő berendezést, valamint az akadálymentesített vizesblokkokat, öltözőket és vízbe emelő lifteket is. 

Siófok minden partszakaszán minőségi strand infrastruktúra fejlesztések valósultak meg, szem előtt tartva a strandolni vágyók igényeit, a biztonságos fürdőzés fontosságát és az akadálymentességet. Az Ezüst- illetve Aranyparton, a város két szabad strandján is elérhetővé váltak az új szolgáltatások és eszközök a turisták és lakók számára. Három helyszínen mobilszínpadot is kihelyeztek, a biztonság érdekében pedig egyes helyszínekre mentőmellényeket és vízből mentésre szolgáló katamaránhajót is vásároltak.

A fejlesztéssel érintett helyszínek a Siófok Ezüstpart szabad strand, a Siófok Újhelyi strand, a Siófok Nagystrand, Siófok Aranypart szabad strand, és a Siófok Sóstói strand.

Szabadstrandok Siófokon

Újhelyi strand

Ezüstpart szabadstrand

Aranyparti szabadstrand

Balatonszabadi – Sóstó szabadstrand

Szabadstrand a pesti vonathoz

Vízitúra megállóhely

A megállóhely a szabadidősportot, az élsportot és az utánpótlás-nevelést szolgálja.

A Deák Ferenc sétánynál szabadstrand melletti területen található a vízitúra megállóhelyen csónakházat, öltözőket, vizesblokkokat, továbbá számos eszközt - túra-, illetve sit-on top kajakokat, surf skiket, sárkányhajókat, lapátokat, SUP-okat, mentőmellényeket, illetve GPS modulokat és más kiegészítőket - találnak a sportolni vágyók.



Tartomány:Somogy
Település:Siófok
GPS: 46° 54′ 25.80984″, 18° 3′ 14.97528″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward