» Magyarország

» Magyarország » Pest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szentendrei-sziget.


Települések: Kisoroszi, Tahitótfalu, Pócsmegyer és Surány, Szigetmonostor és Horány.

Surány, Pócsmegyerrel gyakorlatilag egy közigazgatási terület alá tartozik. A mára sokak állandó lakhelyévé vált Pócsmegyer részét képező üdülőövezet, az 1930-as évek elején jött létre Pócsmegyer Nagy-Dunaági határában, és napjainkban már többen lakják, mint az ófalut. 

Surány és Pócsmegyer között található a Pázsit tó, amelynek egyik felén strandolni, vízibiciklizni és csónakázni, másik felén horgászni lehet. A partszakasz hossza 600 méter, amely kellemes, kavicsos-homokos, délután árnyékos pihenőhelyet nyújt. A gyorsan mélyülő vízhez füvesített partszakasz, játszótér, és egy hangulatos büfé is tartozik.

Szabadstrandok

Kisoroszi Szigetcsúcs. Szabadstrand Kisoroszinál, a Szentendrei-sziget északi végénél. A Szigetcsúcson lévő, bő 20 hektáros nyárfás-füzes, galériaerdős terület, ahol alacsonyabb vízállás esetén terjedelmes kavicspadok nyílnak meg. A közeli Rácz-kert büfében megváltott jegy után gyakorlatilag vadkempinges körülmények között lehet sátrazni, akár tíz méterre a vízparttól.

Horányi szabadstrand - Szigetmonostor

Surány. Suránynak több népszerű Duna partja is van, egyiket kavicsos, másikat Surányi homokosként ismerik a helyiek, és utóbbit sokan csak Surány Beachként emlegetik. Egyik terület sem hivatalos strand, ám kedvező fekvése és alacsony, lassan merülő partszakasza miatt kedvelt fürdőző helye hosszú generációk óta kicsiknek, nagyoknak egyaránt. 

Magyarország első kerékpáros Duna-hídja

Folyik az EuroVelo 6 kerékpárút Szentendrei-szigetre tervezett szakaszának tervezése. Ennek része lesz a Dunabogdány és Kisoroszi közötti kerékpáros Duna-ág-híd.

A jövőbeni bringáshíd a kisoroszi oldalon a Hajós utcánál haladó nyomvonalat, a dunabogdányi oldalon a vízmű területén kialakított hídfőbe becsatlakozó nyomvonalat követi.

A hídon több pihenőpont is lesz, ami azért jó, mert a bringásoknak alkalma lesz megállni útközben és a természet csodájában gyönyörködni. Tartomány:Pest
Település:Szentendre
Cím:Szentendrei-sziget
GPS: 47° 45′ 1.19664″, 19° 6′ 48.12084″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward