» Magyarország

» Magyarország » Pest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zsámbék híres látványossága a középkori templomrom.
Fesztiválok

Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál

Világ- és könnyűzenei koncerteket, népzenei eseményeket, családi programokat, gasztronómiai különlegességeket kínál a Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál.

2022-ben már ötödik alkalommal rendezik meg a Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivált. Június 10-től 12-ig a Pest megyei település Zárdakertjében koncertek, könyvbemutatók, gyerekprogramok lesznek az ingyenes eseményen.

A fellépők között szerepel a Blahalousiana, a Parno Graszt, az Aranyakkord, a Chalga, a Mordai, a Cimbaliband, a Szeder, a Los Orangutanes, a Nasip Kismet, a Hét Hat Club, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák. Szombaton és vasárnap délután családi koncertek lesznek Paár Julcsival és Rutkai Borival.

Zsámbék városa a környék bodzabokrairól kapta (a növény latinul sambucus). A kortárs zenei színtér meghatározó alkotói a helyi történelmi emlékek között, a kora középkori romtemplom vonzáskörzetében fekvő zöld szigeten koncerteznek.

Pénteken az újjáalakult Chalga nyitja a sorozatot Fekete Bori énekesnővel, majd a Mordai folk-rock bandája következik, az estébe érve pedig a Blahalouisiana, végül Ferenczi György és csapata játszik. Szombaton a családokat Rutkai Bori Bandájának gyerekkoncertje várja délután, majd érkezik Szeder Szabó Krisztina duója, a Nasip Kismet török-magyar formáció. Őket az idén 30 éves Parno Graszt követi, végül a Los Orangutanes, a Magyarországon alakult latin-amerikai cumbia együttes zenél.

Vasárnap délután a gyerekeket Paár Julcsi énekes és zeneterapeuta várja a Kerekerdő című produkcióval. A Hét Hat Club koncertjén a Django Reinhardt-féle cigány jazz és a balkáni bulik fúziója áll a középpontban, este a Cimbaliband játszik, végül Kiss Tibi és Vastag Gábor Aranyakkordja zenél.

A fesztivál kiegészítő programjaként a Zsámbékon élő színművész, Szarvas József szombat délelőttől megnyitja portáját a vendégek előtt. Lesz még Kiskalász koncert, Tündérkert-könyvbemutatók, kora esténként pedig Berecz András meseestje.

Fékomadta - Télbúcsúztató fesztivál

Középkori hagyományokat elevenít fel a télbúcsúztató Fékomadta Fesztivál, amelyet február végén tartanak Zsámbékon.

A megszokott farsangi időszakban várja a családokat a Fékomadta Fesztivál, amelyet zsámbéki hagyományőrzők, helyi művészek és alkotók hívtak életre. A programok betekintést engednek a település középkori múltjába, hagyományaiba, megidéznek rég elfeledett szokásokat, mesterségeket.

Óriásbábosok és gasztronómiai különlegességek, de középkori csata és boszorkányégetés is szerepel a programban.

 Tartomány:Pest
Település:Zsámbék
GPS: 47° 32′ 24.2115″, 18° 43′ 53.21428″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward