» Olaszország

» Olaszország » Liguria » Városok


Genova, Olaszország legnagyobb kikötővárosa a ligur tengerparton fekszik.

Látnivalók

Porto Vecchio. A Régi kikötő (Porto Vecchio): a hegyek között, a Genovai-öbölben terül el. Először csak tíz mólója volt, de ez kevésnek bizonyult, így szükségessé vált egy új kikötő felépítése is. Itt emelkedik a La Lanterna, azaz a világ egyik legrégebbi működő világítótornya. A San Benigno-dombra felállított, 1543 óta működő épület 76 méteres magasságával a világ második legmagasabb hagyományos, kőből épült világítótornya (az első a franciaországi Finistère-ben működő, 82,5 méter magas torony). A jelzőfunkcióját máig betöltő épületben múzeum is várja a látogatókat.

Acquarium di Genova. A régi kikötő keleti oldalán található Aquario remek programot kínál, hiszen mindenféle tengeri állat megtekinthető itt természeteshez hasonló környezetében, beleértve a delfineket, pingvineket, teknősöket is.

Piazza de Ferrari. A Piazza de Ferrari: a modern és az ősi Genova találkozási pontja e forgalmas és nyüzsgő tér. Északi végében a Carlo Felice Színház, azaz az Opera magasodik. A nyugati szegletében a Dózsepalota (Palazzo Ducale) áll. Ugyancsak itt található az a ház, ahol állítólag Kolombusz Kristóf (Casa Cristoforo Colombo) született.

Le Strade Nuove. 16. századi paloták, 2006 óta a Világörökség része.

San Lorenzo-katedrális (Cattedrale di San Lorenzo). A Via San Lorenzon áll a Genova főegyházmegye főszékesegyháza. A 12. században kezdték meg építését, maga a katedrális a francia templomok hatását tükrözi.

Castello d'Albertis. Domborzati adottságai miatt a városban három sikló és tíz közforgalmi személyfelvonó is üzemel. Ezek közül talán az egyik legérdekesebb a Montegalletto nevű magaslaton fekvő, neogótikus d'Albertis kastély és múzeum (Castello d'Albertis) felvonója, melynek alsó állomása a körülbelül hetven méterrel lejjebb található via Balbi egyik mellékutcájából nyílik. A 2004-ben átadott, teljesen automatizált műszaki létesítmény egy siklójármű, illetve egy hagyományos épületfelvonó érdekes keveréke.

Parchi di Nervi. Botanikus kert Genovában

 

 

Tartomány:Liguria
Település:Genova
GPS: 44° 24′ 20.33964″, 8° 56′ 46.5216″
Honlap: http://www.visitgenoa.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó