» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Róma születésnapját április 21-én ünneplik meg a rómaiak, rendezvények sokaságával és tűzijátékkal. I.e. 753-ban alapították meg Rómát (Romolus és Remus története). Helyszín: Capitolium, via dei Fori Imperiali, Circo Massimo.


Róma 2023. április 21-én ünnepli 2776. születésnapját

Az Örök Város 2023. április 21-én ünnepli 2776. születésnapját történelmi felvonulásokkal, többek között jelmezes felvonulásokkal a Colosseum előtt és gladiátorviadalokkal a Circus Maximuson.

A Natale di Roma néven ismert éves születésnapi ünnepség Róma legendás, i. e. 753-as, Romulus által történt megalapításán alapul.

Róma már több mint két évtizede ünnepli születésnapját a Gruppo Storico Romano történelmi színjátszó társaság által szervezett felvonulásokkal és műhelymunkákkal, amely csaták, római rituálék, valamint ókori színházi és táncbemutatókkal kelti életre a történelmet.

Az április 20-23. között megrendezésre kerülő fesztivál idei témája Róma vízi civilizációja: Regina Aquarum, amelyet április 19-én az Ara Pacis Múzeumban e témában rendezett konferencia előz meg.

Április 20-án este a történelmi belvárosban, a Piazza in Campo Marzio téren a szent tűz megújításának szertartására kerül sor, amelyet a Bendictio Urbi újrajátszása és koncert követ a Pantheon előtt.

Április 21-én délben megtelik olaszokkal és külföldiekkel a Pantheon is, mivel ebben az időpontban az ókori épület tetőnyílásából betörő napsugarak rendkívüli szögben világítják meg a hatalmas belső tereket.

A fő események középpontjában április 21-23. között a Circus Maximus áll, ahol gladiátoriskola várja a gyerekeket, és élőzene is lesz.

Az árokásás szertartása, a tracciato del solco, az ókori római városok alapítására emlékeztet, amikor egy árkot vagy mundus-t ástak, és áldozatokat dobtak bele, hogy az isteneket arra ösztönözzék, hogy vigyázzanak a lakosokra.

Az egyéb újrajátszások közé tartozik a mezőgazdasági Palilia-szertartás. A Róma alapítása előtti időkre visszanyúló szertartást a nyájak és csordák védelmezőjének, Pales istennőnek a tiszteletére tartották, és a szertartás során a vesta-szüzek szalmát, valamint feláldozott állatok hamuját és vérét osztogatták, mielőtt háromszor átugrottak egy máglya fölött.

Április 22-én a Circus Maximus ad otthont a Harpastum mérkőzésnek, egy ősi labdajátéknak, amelyet Görögországból hoztak Rómába, és amelyet a szervezők a "rögbi ősének" neveznek.

A Natale di Roma ünnepi rendezvények csúcspontja, a nagy felvonulás április 23-án, vasárnap 10.00 órakor kerül megrendezésre, amelyen mintegy 1500 jelmezes résztvevő vonul a Circus Maximushoz és vissza a Colosseumon keresztül.Tartomány:Lazio
Település:Roma
GPS: 41° 54′ 10.0206″, 12° 29′ 46.9158″
Időpont:2023. április 21.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward