» Olaszország

» Olaszország » Lazio

San Luigi dei Francesi - Caravaggio képeivel


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ebben a templomban, a Piazza Navona peremén található Caravaggio három festménye, amelyeket ingyen megtekinthet.


Van egy időzítő a lámpákon, amihez egy-két euró szükséges a festmények megvilágításához. 

A Giulio dei Medici bíboros (a későbbi VII. Kelemen pápa) által 1518-ban alapított francia nemzeti templomot 1589-ben fejezte be Domenico Fontana, Giacomo della Porta tervei alapján.

A Sant'Eustachio negyedben található, néhány lépésre a Piazza Navonától és a Pantheontól, és Caravaggio, Domenichino és Guido Reni remekműveiről híres.

Az azonos nevű téren áll nagyméretű késő reneszánsz homlokzatával, amelyet Franciaország címerével díszített háromszög alakú tympanon koronáz.

A travertinnel burkolt homlokzatot pilaszterek osztják öt szakaszra, három portállal, valamint Pierre Lestache (1758) Nagy Károlyt, IX. francia Lajost, Szent Klotildát és Valois-i Szent Johanna szobraival.

A belső tér háromhajós, pillérekkel elválasztott masszív boltívekkel jelzett, oldalanként öt kápolnával, presbitériummal, és díszes hordó boltozattal fedett. A jobb oldali mellékhajó második kápolnája Santa Ceciliának van szentelve, és itt találhatók Domenichino freskói a szent életének történetével, valamint Guido Reni oltárképe.

A bal oldali mellékhajó utolsó kápolnájában található a Contarelli-kápolna, amely Mathieu Cointrel francia bíboros olaszosított nevéről kapta a nevét, és amelyben Michelangelo Merisi, más néven Caravaggio három, 1599 és 1602 között készült festménye található. A megrendelő neve előtt tisztelegve a műalkotások Szent Máténak vannak szentelve, és a következőket ábrázolják: Szent Máté hívása, Szent Máté és az angyal és Szent Máté mártíromsága. A boltozaton Cavalier d'Arpino freskói.

A bejárati ajtó feletti kóruson található a csodálatos orgona, amelyet Joseph Merklin épített 1881-ben.

A templomban található néhány síremlék is, többek között Pauline de Beaumont sírja, amelyet szeretője, François-René de Chateaubriand építtetett, François Joachin de Bernis bíborosé, XV. és XVI. Lajos királyok követe, valamint Frederic Bastiat, 19. századi közgazdász és liberális íróé.Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:San Luigi dei Francesi
GPS: 41° 53′ 58.371″, 12° 28′ 28.36348″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward