» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:A Sant'Ignazio di Loyola-templomot a jezsuita matematikus Orazio Grassi tervei alapján, Carlo Maderno és mások tervei alapján, Ludovico Ludovisi bíboros, XV. Gergely unokaöccse költségén építették, ahogy a homlokzaton lévő felirat is emlékeztet; ezt a közeli Gesù-templomé ihlette, két rend pilaszterekkel és korinthoszi oszlopokkal, nagy ablakokkal, timpanonos fülkékkel és mappákkal gazdagítva.

A latin kereszt alakú belső térben mindkét oldalon három, egymással összeköttetésben álló kápolna található. A márvány polikrómja, a stukkók, a képi díszítés és az oltárok gazdagsága pazar pompát kölcsönöz az egésznek, a főhajó grandiózus boltozatának mennyezetdíszei Andrea Pozzo, a jezsuita rend testvérének munkái, és Szent Ignácnak a Paradicsomba való felemelkedését ábrázolják.

Maga Andrea Pozzo alkotása a kereszthajó kereszthajójában található álkupola. Ez egy 13 méter átmérőjű vászon, amelyen Pozzo a hamis építészet perspektivikus hatását hozta létre. Az 1685-ben elkészült eredeti festményt tűzvész pusztította el; 1823-ban Francesco Manno a Pozzo által hátrahagyott rajzok és tanulmányok alapján hűen reprodukálta.

Megcsodálható a XV. Gergely pápa emlékműve, egy 17. század végi alkotás, amely az apszistól jobbra eső teremben található, valamint a Szent Ignác gigantikus szobra, Camillo Rusconi 1728-ban készült alkotása, amely az apszistól balra eső teremben található. Említésre méltó még a templom fölött elterülő tér, amelyet Filippo Raguzzini rokokó stílusban épített (1727-28).Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:San Ignazio
GPS: 41° 53′ 55.49874″, 12° 28′ 47.30912″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward