» Olaszország

» Olaszország » Veneto

Velencei karnevál 2021

2021. január 30.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2021-es karnevál programját és megvalósításának módját a Covid-19 egészségügyi vészhelyzet aktuális helyzete alapján határozzák meg.


A velencei karnevál minden év februárjában színpaddá változtatja az utcákat, koncertek, tánc, kiállítások, filmek és más előadások szórakoztatják a látogatókat. Álarcosbáljaival, gondolás felvonulásával és tűzijátékaival a karnevál Velence legjelentősebb ünnepe.

A 2021-es velencei karnevál január 31-én indul a velencei vízifesztivállal (Rio di Cannaregio-ban). 

Az egyik legforgalmasabb nap február 6., amikor a Feste delle Marie felvonulást láthatjuk San Pietro di Castellótól a Dózse-palotáig és a Szent Márk térig.

A híres Angyalrepülés február 8-án lesz.

A velencei karnevál nyilvános rendezvényei ingyenesek, de tekintettel az elmúlt évek hatalmas tömegére, Velence városa korlátozó hozzáférési intézkedéseket fogadott el. Ez különösen igaz a Szent Márk tér környékére.

A várost naponta akár 100 ezren is felkeresik, a farsang idején azonban a turisták száma a 130 ezret is eléri, ezért a Szent Márk térre való bejutást várhatóan szabályozni fogják.

Velence el akarja kerülni, hogy a világhírű karnevál idején túl sok turista zsúfolódjon össze a városban, ezért kamerák segítségével számolják őket a fontosabb helyeken. 2020-ban 34 videokamerát helyeztek ki.

Tartomány:Veneto
Település:Venezia
GPS: 45° 26′ 27.05064″, 12° 18′ 55.85436″
Időpont:2021. január 30.
Honlap: https://www.carnevale.venezia.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward