» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence

Velencei karnevál 2022

2022. február 12.

Értékeld Te is:

A velencei karnevál minden év februárjában színpaddá változtatja az utcákat, koncertek, tánc, kiállítások, filmek és más előadások szórakoztatják a látogatókat.


Luigi Brugnaro, Velence polgármestere zöld utat adott az idei velencei karneválnak - bár némi fenntartással.

A Covid-19 járvány miatt extra óvintézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy a jelenlévők biztonsága a lehető legnagyobb legyen. Ez azt jelenti, hogy a karnevál egyes elemeit meg kellett változtatni vagy törölni kellett. Így 2022-ben nem lesz nyitó angyalrepülés a Szent Márk harangtoronyból, és nem lesz jelmezverseny a Szent Márk téren.

A maszkkal és a szükséges Green Pass-al rendelkezők azonban szabadon bejuthatnak a Szent Márk térre, és részt vehetnek a partikon és a rendezvényeken.

A velencei karnevál az egyik legrégebbi a maga nemében Olaszországban, a feljegyzések a 11. század végéig nyúlnak vissza. Az egyik legnépszerűbb és legszínesebb karneválként tartják számon, és az idei ünnepségekre adott zöld lámpa sokakat fog elragadtatni és elvarázsolni.

Az elmúlt években, hogy elkerüljék karnevál idején túl sok turista zsúfolódjon össze a városban, 34 videokamerát helyeztek el. Velencét naponta akár 100 ezren is felkeresik, a farsang idején azonban a turisták száma a 130 ezret is eléri.

Karnevál Velencében: 50.000 látogató, kevés maszk

Február 12-én megkezdődött a velencei karnevál, amelynek témája "Emlékezz a jövőre". Mintegy 50 000 ember, sokan külföldről érkeztek a lagúnavárosba, ami a város gazdasági fellendülésének pozitív jeleként értékelhető.

Kisebb előadások és bábelőadások zajlottak szerte a központban, így nem volt tömeg. Csak néhány turista viselt farsangi jelmezt. A koronavírussal való fertőzés kockázatának elkerülése érdekében eltekintettek az olyan tömeges eseményekről, mint a Szent Márk székesegyház harangtornyából történő hagyományos "Angyalrepülés".

Az első nagy eseményre február 18-án, pénteken kerül sor az Arsenale-ban a "Karnevál a vízen", a "Nebula Solaris" elnevezésű úszó show-val. A részvételhez előzetes foglalás szükséges.

A helyi média szerint körülbelül 80 000 ember érkezett az eseményre, köztük 32 000 külföldi turista – ez a szám messze nem a szokásos 3 millió látogató.

"Venezia lux futura"

A "Venezia lux futura" felvonulás nyitotta meg hivatalosan a 2022-es karnevált.

A velencei lagúnára jellemző húsz hajóból álló vízi felvonulás Ca' Vendramin Calergiből indult, és végighajózott a Canal Grande vizén. A legizgalmasabb pillanat az volt, amikor egy kivilágított repülő gömböt engedtek fel, amely a velencei égbolton ringatózva álomszerű hangulatot kölcsönzött a városnak.Tartomány:Veneto
Település:Venezia
GPS: 45° 26′ 27.05064″, 12° 18′ 55.85436″
Időpont:2022. február 12.
Honlap: http://www.carnevale.venezia.it/en/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward