» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Emberek ezrei töltik a húsvétot Rómában, hogy részt vegyenek Olaszország egyik legfontosabb eseményén, a Via Crucison a Colosseumnál.
Az 1750-ben XIV. Benedek pápa utasítására először megrendezett eseményt

 A Via Crucis 21.15-kor kezdődik a Colosseum előtt.

A Via Crucis útvonala Ferenc pápa vezetésével követi Jézus útjának 14 állomását a Golgota hegye felé, a Pilátus általi elítéléstől a keresztre feszítésig, majd a halálával, a keresztről való levételével és a sírboltba helyezéssel zárul.

A pápa minden évben kiválaszt egy általános témát, amelyet nagypénteken a Via Crucis különböző állomásai képviselnek.

2023-ban a 14 keresztútállomás szövegeit különböző konfliktusok által sújtott országokból – köztük Ukrajnából, Nigériából, Irakból, Dél-Szudánból, Szíriából és a Kongói Demokratikus Köztársaságból – érkező menekültek írták, akik állomásról állomásra hordták a keresztet. A keresztút különböző állomásairól szóló elmélkedések során szó esett a keresztények szenvedéseiről a világ egyes vidékein.

A gyertyafényes körmenet - amely a 18. századra nyúlik vissza, és 1964-ben élesztették újjá - hívők ezreit vonzza, akik Krisztus keresztre feszítését felelevenítő elmélkedéseket hallgatnak.

A Via Crucisra, amely a pontifex liturgikus programjának részét képezi a nagyhét vagy a Settimana Santa liturgikus programjában, nem kell jegyet váltani.

A húsvéti vigíliai szentmisére szombaton 19.30-kor kerül sor a Szent Péter-bazilikában, a húsvétvasárnapi szentmisét pedig 10.00-kor celebrálják a Szent Péter téren, amelyet délben a pápa hagyományos Urbi et Orbi áldása követ.

 Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Colosseum
GPS: 41° 53′ 24.94104″, 12° 29′ 35.11356″
Időpont:2024. március 29.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward