» Spanyolország

» Spanyolország » Katalónia » Katalónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Picasso Múzeum

Museu de la Musica

A rockzene történetének szentelt múzeum pár éve nyílt meg Barcelonában. A katalán főváros új kulturális intézményét egy kihasználatlan bikaviadal arénában alakították ki.

Európában ez az első rock múzeum, s külön termeket szentelnek benne a Beatles, a Rolling Stones és más együttesek történetének. A kiállított tárgyak között látható John Lennon gitárja, egy belépőjegy a Rolling Stones koncertjére, amelyet az együttes tagjai autogrammal láttak el.

A látogató könnyen maga is énekessé vagy zenésszé válhat, mert egy színpadon hangszeren játszhat, és a kivetítőn felvillanó dalszövegeket el is énekelheti. A szereplést fel is vehetik DVD-re, amelyet azután hazavihet magával.

A múzeum nemcsak a rock nagyjait mutatja be, szerveznek időszakos kiállításokat, és kialakítottak benne egy 200 fős koncerttermet is. A múzeum boltjában a rock nagyjairól szóló könyveket árusítnak.

FC Barcelona Múzeuma

A múzeumot 1984-ben alapította az egyesület akkori első embere, Josep Lluis Nunez, s több érdeklődőt vonz, mint a híres Pablo Picasso képtár.

Tartomány:Katalónia
Település:Barcelona
GPS: 41° 23′ 6.23004″, 2° 10′ 24.2526″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó