» Spanyolország

» Spanyolország » Andalúzia » Andalúzia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A város leghíresebb szülöttje Pablo Picasso, így természetes, hogy Málagaban sok galériát találunk az ő alkotásaival. A Plaza de la Merced téren található az a ház, ahol Picasso 1881-ben született.

Picasso Múzeum

A városban - amely évente mintegy 4 millió turistát vonz - született és élt tízéves koráig Pablo Picasso, akinek múzeumot szenteltek.

A nagyközönség előtt eddig még sosem kiállított és csak ritkán bemutatott művek is szerepelnek a málagai Picasso múzeum megújult állandó tárlatán. A világhírű spanyol művész alkotásai közül a következő három évben összesen 166 műalkotást - festményeket, rajzokat, szobrokat, kerámiákat - tekinthetnek meg a látogatók. 

Az 1895 és 1972 között született alkotásokat kronológiai sorrendben vonultatják fel 11 teremben. A látogatók tíz nyelven kérhetik az audio tárlatvezetést.

A világhírű spanyol festő szülővárosában található múzeum évente több mint 550 ezren látogatót fogad, és ezzel Andalúzia leglátogatottabb múzeuma.

Thyssen-Bornemisza Múzeum

Plaza de Toros bikaviadal aréna

A legnagyobb malagai bikaviadal aréna 1874-ben épült, és 14 000 néző befogadására alkalmas. Madonna egyik videoklipjét is itt forgatták. Bikaviadalokat más spanyol városokhoz hasonlóan, itt is vasárnap estenként tartanak. Az arénában egy múzeum is található, ahol egy matador vezeti be az érdeklődőket a bikaviadalok világába.

Gibralfaro vár

A 14. századi Gibralfaro várról csodálatos kilátás nyílik a bikaviadal arénára, a kikötőre és a tengerre. Helyén korábban egy föníciaiak által épített világítótorony állt. A sokáig mór kézen lévő várat a 14. században ostromolták meg a katolikus uralkodók (Aragóniai Ferdinánd és Kasztíliai Izabella) - a malagaiak bukásához végül az éhség vezetett.

Catedral La Manquita

Az óvárosban található, 1528-tól 1728-ig épült, hatalmas, és lenyűgöző szépségű katedrális Európa harmadik legnagyobb temploma. A katedrálisban Murillo, Zurbarán és Goya képei is megtekinthetők. A barcelonai La Sagrada Familiához hasonlóan a La Manquita is befejezetlen: két tornyot terveztek hozzá, de csak egy készült el. Erre utal a neve is, mely spanyolul egykezű hölgyet jelent.

Museo de Málaga

Tartomány:Andalúzia
GPS: 36° 43′ 16.58532″, -4° 25′ 17.03568″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó