» Spanyolország

» Spanyolország » Andalúzia » Andalúzia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A város leghíresebb szülöttje Pablo Picasso, így természetes, hogy Málagaban sok galériát találunk az ő alkotásaival. A Plaza de la Merced téren található az a ház, ahol Picasso 1881-ben született.
Közvetlenül a repülőtérről a Costa del Sol strandjaira - Andalúzia második legnagyobb városa sokáig árnyékos életet élt, mert Málaga nem tud olyan történelmi gyöngyszemekkel tündökölni, mint Sevilla vagy Granada. A városnak azonban sikerült megváltoztatnia imázsát: ma Pablo Picasso szülőhelye számos színvonalas múzeumnak ad otthont, és így a kulturális turisták fontos célpontjává vált.

A Sohóban a Centro de Arte Contemporäneo kortárs művészetet mutat be, és az Orosz Állami Múzeum is megnyitotta első nyugat-európai fiókját Málagában. Az egykori rakodómólót elegáns sugárúttá alakították át, az "El Cubo" kulturális központ pedig két emeleten a párizsi Centre Pompidou gyűjteményéből származó műalkotásokat mutat be.

Picasso Múzeum

A városban - amely évente mintegy 4 millió turistát vonz - született és élt tízéves koráig Pablo Picasso, akinek múzeumot szenteltek.

A nagyközönség előtt eddig még sosem kiállított és csak ritkán bemutatott művek is szerepelnek a málagai Picasso múzeum megújult állandó tárlatán. A világhírű spanyol művész alkotásai közül a következő három évben összesen 166 műalkotást - festményeket, rajzokat, szobrokat, kerámiákat - tekinthetnek meg a látogatók. 

Az 1895 és 1972 között született alkotásokat kronológiai sorrendben vonultatják fel 11 teremben. A látogatók tíz nyelven kérhetik az audio tárlatvezetést.

A világhírű spanyol festő szülővárosában található múzeum évente több mint 550 ezren látogatót fogad, és ezzel Andalúzia leglátogatottabb múzeuma.

Pompidou

A híres párizsi Pompidou Központ 2015-ben nyitotta meg első külföldi kihelyezett részlegét Málagában, ahol a 19-20. századi modern képzőművészet legnagyobb alkotóinak állandó kiállítása mellett időszaki tárlatokon kortárs művészek munkáit is bemutatják. 

A málagai Pompidouban több mint 80 műtárgy alkotja az állandó kiállítást, köztük Picasso, Miró, Magritte, Giacometti és Chagall munkái. A párizsi központ gyűjteményéből válogatták ki őket, a kétévente az állandó tárlat megújul. Évente két-három időszaki kiállítást is terveznek, ezek 363 négyzetméteren kapnak helyet. A központ számtalan művészeti ág alkotóit és alkotásait fogadja be: fotográfia, dizájn, építészet, tánc és film is szerepel majd a kínálatban.

A múzeumot a málagai vitorláskikötő mellett helyezték el az úgynevezett El Cubóban, amely nevét onnan kapta, hogy egy óriási üvegkocka áll a földbe süllyesztett épület fölötti téren.

Thyssen-Bornemisza Múzeum

Museo de Málaga

Plaza de Toros bikaviadal aréna

A legnagyobb malagai bikaviadal aréna 1874-ben épült, és 14 000 néző befogadására alkalmas. Madonna egyik videoklipjét is itt forgatták. Bikaviadalokat más spanyol városokhoz hasonlóan, itt is vasárnap estenként tartanak. Az arénában egy múzeum is található, ahol egy matador vezeti be az érdeklődőket a bikaviadalok világába.

Gibralfaro vár

A 14. századi Gibralfaro várról csodálatos kilátás nyílik a bikaviadal arénára, a kikötőre és a tengerre. Helyén korábban egy föníciaiak által épített világítótorony állt. A sokáig mór kézen lévő várat a 14. században ostromolták meg a katolikus uralkodók (Aragóniai Ferdinánd és Kasztíliai Izabella) - a malagaiak bukásához végül az éhség vezetett.

Catedral La Manquita

Az óvárosban található, 1528-tól 1728-ig épült, hatalmas, és lenyűgöző szépségű katedrális Európa harmadik legnagyobb temploma. A katedrálisban Murillo, Zurbarán és Goya képei is megtekinthetők. A barcelonai La Sagrada Familiához hasonlóan a La Manquita is befejezetlen: két tornyot terveztek hozzá, de csak egy készült el. Erre utal a neve is, mely spanyolul egykezű hölgyet jelent.

ESEMÉNYEK

Feria de Agosto

Augusztus 12. és 19. között a spanyolországi Málagában ünneplik az évente megrendezett "Feria de Agosto" elnevezésű non-stop bulit. Ezt a fesztivált több mint 500 éve augusztus közepén ünneplik. A fesztivál eredete a 15. századra nyúlik vissza, Ferdinánd király és Izabella királynő idejére. Ma a fergeteges, egy héten át tartó, sok flamencót és muskotálybort felvonultató utcabált a helyiek és a látogatók egyaránt a Costa del Sol legnagyobb nyári fesztiváljaként ünneplik. Péntek este kezdődik és éjfélig tart, amikor egy gigantikus tűzijáték világítja be az eget, a helyiek pedig hajnalig tartó flamenco-táncra indulnak.Tartomány:Andalúzia
Cím:Málaga
GPS: 36° 43′ 16.69008″, -4° 25′ 17.89176″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward