» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 450 kilométeres Walser-ösvény betekintést nyújt a walserek történetébe, akik a 13. és 14. században telepedtek le Vorarlbergben.

A walserek történelme és jelene a hosszútávú útvonal 25 szakaszán megismerhető.

A walserek, egy alemann népcsoport, eredetileg Svájc Valais régiójában voltak otthonosak. 1200-tól kezdve főként Vorarlberg magasan fekvő területein telepedtek le. A walser települések közé tartozik a Großwalsertal, a Kleine Walsertal, a Brandner, a Silber és a Laternsertal, a Tannberg, valamint Ebnit és Damüls hegyi falvak. A legtöbb helyen még mindig megcsodálhatjuk a jellegzetes walseri faházakat. A dialektus is kicsit másképp hangzik, mint Vorarlberg többi részén.

A Walser Trail Brandnertalból indulva az óramutató járásával megegyező irányban kerüli meg Vorarlberget. Az utolsó szakaszon a túrázók elérik a tiroli Paznaun-völgyben fekvő Galtür-t, amely szintén egy Walser-település. Aki azonban szeret sétálni, az kedvére haladhat. Mivel a legtöbb szakasz a magashegységben vezet, és a napi gyaloglási idő 3,5 órától jó nyolc óráig terjed, a legjobb túrázási hónapok májustól vagy júniustól október végéig tartanak.

Szinte valamennyi napi szakasz kezdő- és végpontja könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel.

Tartomány:Vorarlberg
Település:Damüls
GPS: 47° 17′ 27.23766″, 9° 53′ 13.75166″

Még nem érkezett hozzászólás!