» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg » Boden-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Vorarlberg adventi ünnepségeihez a Bregenzi-erdő idilli faházai, a környék fejedelmi hegycsúcsai és a Boden-tó kínál festői kulisszát.

Karácsonyi vásár Hohenemsben

 

A hohenemsi karácsonyi vásár kicsi és szép, helyszíne a Hohenems-palota egy elegáns reneszánsz épület. Minden év decemberében a Hohenems-palota előtti tér színes karácsonyi vásárrá változik.

A faházakban kézműves tárgyakat és házi készítésű termékeket, például kekszeket és pálinkákat vásárolhatunk, míg a kulináris élvezetekről helyi vendéglősök gondoskodnak. A raclette-szendvics (pirított kenyérszelet, a tetején olvasztott raclette sajttal) az egyik legnépszerűbb étel az adventi vásárokon Ausztria nyugati részén. A gyermekeknek a szervezők különleges programokat kínálnak, valamint egy nosztalgiakörhinta is várja a kisebbeket. 

Hohenems-palota az egyik legjelentősebb reneszánsz épület Ausztria nyugati részén, egykor a Hohenems grófok székhelye volt, ma magántulajdonban van. Aki szeretné megnézni az épületet belülről is, annak lehetősége van részt venni a heti egyszeri vezetett túrán.

Karácsonyi vásár Bregenzben

A Kornmarktplatzon mintegy 50 stand gondoskodik a karácsonyi hangulatról december 23-ig.

2023-ban újdonság a városháza előtti terület is, amely szintén az idei évtől a sétálóövezet része. Itt is lesz néhány stand. A Vorarlbergi Múzeum területén lesz egy kis kilátó is, ahonnan felülről lehet majd megtekinteni a karácsonyi vásárt. A gyerekeknek szánt kis jégpálya idén is ott lesz, de a tavalyi évhez hasonlóan igazi jég nélkül, hanem műanyag lapokkal.

Az elmúlt napokban nagy port kavartak a közösségi médiában azok a videók, amelyeken a forralt bor árait mutatták be néhány bécsi karácsonyi vásáron. Idén egy pohár már 7,50 euróba kerül, a betétdíj nélkül. Bregenzben azonban az árak a tavalyiak maradnak. Egy csésze forralt bor idén is 3,80 euróba kerül majd, míg egy alkoholmentes puncs 2,50 euróba. A piac naponta 11.00 órakor nyit, a standok 20.00 órakor, a vendéglátás 21.00 órakor zár. A piac december 23-án nyit ki utoljára.

Dornbirn körülbelül tíz nappal Bregenz után nyitja meg karácsonyi vásárát. November 24-től a piactéren és azon kívül is karácsonyi hangulat uralkodik. A bludenzi karácsonyi vásár november 30-án, a feldkirchi karácsonyi vásár pedig december 1-jén nyitja meg kapuit.

 
Tartomány:Vorarlberg
GPS: 47° 14′ 59.07372″, 9° 58′ 47.05428″

Még nem érkezett hozzászólás!