» Ausztria

» Ausztria » » Duna mentén


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A legrégebbi osztrák folyóparti fürdők közül jónéhány a Duna mentén található. Feltűnően szép helyek, érintetlen kavicsos és homokstrandok váltják egymást.

Feltűnően szép helyek, érintetlen kavicsos és homokstrandok váltják egymást, legyen szó a Duna wachaui árterületéről, az ardaggeri fürdőről - gyönyörű kavicsos szigetével -, vagy az Aggsbach-Dorfnál illetve Schönbühelnél található strandokról, ahol a fürdőzés egy kis csónakázással is összeköthető.

Schönbühelnél találkozhatunk azzal a különleges jelenséggel is, hogy a Duna - egy ellenáramlatnak köszönhetően - a folyásiránnyal ellentétesen "felfelé" folyik.

Sekély part menti víz, ritkán előforduló áramlatok és puha homokpadok jellemzik a Duna szakaszait Weißenkirchen és Greifenstein környékén, illetve a melki Pielach torkolat területén, a Duna déli partján.

Aki pedig szeretne beleszippantani a századforduló levegőjébe, annak érdemes ellátogatni a kritzendorfi folyami fürdőbe, ahol már 1903 óta hódolnak az emberek a hűsítő fürdőzésnek. A folyami fürdőbe - amelyet egykoron a Duna Riviérájaként emlegettek -, ma már ingyenes a belépő, annak ellenére, hogy az idilli, gesztenyefáktól övezett környezetben különösen kellemesen pihenhetnek a vendégek.

Bécs környékén leginkább a folyó menti erdőiről és kis öbleiről híres Lobau csábítja a frissítő nyári kikapcsolódásra vágyókat.

Még nem érkezett hozzászólás!