» Ausztria

» Ausztria » Steiermark

Hallstattzeitliches Museum / Hallstattkori Múzeum


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A múzeumban a környéken talált leleteket tekinthetjük meg.

A múzeumban kiállított tárgyak zömét a Burgstallkogelen a Masser-Kreuzbauer temetőből származó leleteket alkotják, amelyet 1994-ben fedezték fel és 1995-ben tárták fel.

Az egykori istállóból kialakított múzeumnak a tetőtérrel együtt, négy kiállítási tere van. A tetőtérben a gyerek számára egy játszóhelyiséget helyeztek el, amely a szülőknek zavartalan múzeumlátogatást tesz lehetővé.

Az állandó kiállítás -"Tűz-vas - mikor a sírok mesélnek"- a stájer Großklein vidékének történetéről nyújt áttekintést, és a régió leleteit, emlékeit kb. öt és fél évezredből mutatja be. A kiállítás az újkőkortól a késői középkorig terjedő időszakot öleli fel, a súlypont a hallstattkoron van (idősebb vaskor, kb. Kr. e. 800-450).

Az időszaki kiállítás "Kultusz keréken" a hallstatt- és bronzkori kultuszkocsik bronzmásolatát mutatja be, amelyeket az ismert judenburgi művész Gert Albrecht készített. Ezen kívül egy korai kelta harcos eredeti hamvasztásos kocsisír is kiállításra került, amelyet a Deutschlandsberg Múzeum bocsájtott rendelkezésre.

A régészeti sétaúton a Burgstallkogek-en lévő hallstattkori tanyát a Großklein Muzeum külső helyszíne mutatja be.

Tartomány:Steiermark
Település:Großklein
Cím:8452 Großklein 9
GPS: 46° 44′ 8.51532″, 15° 26′ 26.4601″
Honlap: http://www.archaeo-grossklein.com

Még nem érkezett hozzászólás!