» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


A Loipersdorf termálfürdő csúszda- és vízi élményparkja új dimenziókat nyit a csúszdázás terén!

A világ első párhuzamos versenycsúszdája, a "Racer" igazi versenyhangulatot teremt lámpákkal, időméréssel, egy 360 fokos fordulóval, Forma 1-es hangokkal. Az ultragyors "Nyílvessző" csúszdán 50 km/h-s sebességgel száguldhatunk a mélybe, a "Panorámacsúszda" átlátszó borításának köszönhetően csúszás közben is zavartalan élvezhetjük a termálfürdőre és a környékre nyíló kilátást, míg a "Forgószél" csúszdán egy- vagy kétszemélyes gumigyűrűben ülve ereszkedhetünk lefelé. A világon szintén első "Tölcsércsúszda" pedig cabrióként is üzemeltethető, szép idő esetén tető nélkül.

A fából készült mászó- és vízipark, valamint a fakunyhókkal és összekötő hidakkal felszerelt varázserdő 120 négyzetméteren és 2 emeleten kínál önfeledt élményeket a gyermekeknek.

BABY BEACH" PANCSOLÓ

A Loipersdorfi Termálfürdő babapancsolójának kínálata: homokvár-építés, pancsolás a kellemes hőmérsékletű édesvízben, valamint korlátlan szórakozás a mini hullámfürdőben.

SZABADTÉRI FÜRDŐ

Május és október között mexikói hangulat járja át Kelet-Stájerországot. Acapulco hangulatát idézve a bátrak ugrótoronyból vetik magukat a mélybe és mérik össze erejüket az úszópályákon. Egy nagy családi csúszda is található itt. Az acapulcói sziklaugrók közel 40 m magasból ugranak a tengerbe. A kezdő csúcsugrók az Acapulco-medence egy- vagy háromméteres ugrótornyánál gyakorolhatnak. A széles családi csúszda pedig a gyerekeknek nyújt valódi szórakozást.

A hullámfürdőben a hullámok 60 cm magasba csapnak fel. A szökőkút egy méter magasra lövelli fel a vizet. Mindehhez bőséges napfény és szórakozás társul, amely egész nyáron tökéletes kikapcsolódást nyújt - nemcsak kezdő szörfözők vagy nyílt tengeri úszók részére.

Vitorlát felhúzni és irány a nagykaland! A kölyök kalózkapitányok Hook kapitányhoz vagy Jack Sparrow-hoz hasonló fantasztikus kalandokat élhetnek át a színes kalózhajón.

A strand területén nagy játszótér is található.

A fürdő 6 éves kor alatt ingyenes.

Kirándulások a fürdő környékén

Loipersdorf bájos környezete szinte élménydús kirándulásokra szólít. Az ún. "kiskörtől" egészen a kibővített túráig jól kitáblázott utak szelik át a régió vegyes erdeit és szőlőit. Különlegességnek számít a megalitikus túraútvonal. Közvetlenül a termálfürdő mellett különböző gránit-kövek adnak lehetőséget az erő és energia feltankolására. Továbbá összesen 120 km hosszan áll rendelkezésre az "IVV-túraútvonal".

A kerékpárosok a Loipersdorf-i Termálfürdő környékén paradicsomi állapotokat találnak: a régió lágy dombjai és a csodálatos panoráma ideális feltételeket biztosítanak számukra. Kitáblázott kerékpárútvonalakon haladva fedezhetik fel a termálvidék legszebb útvonalait.

Tartomány:Steiermark
Település:Loipersdorf
Cím:8282 Loipersdorf, Loipersdorf 152
GPS: 46° 59′ 7.2519″, 16° 6′ 36.92916″
Honlap: http://www.therme.at