» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Murau


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Magas-Stájerországban a Mura kerékpárút St. Michaelban kezdődik és a bányászvároson, Leobenen át vezet Bruck an der Murba.

A Mura kerékpárút a Hohe Tauern Nemzeti Parktól Grazon át egészen az osztrák-magyar-szlovén hármas határon található bor- és termálvidékig vezet.

A Murradweg, a murai kerékpárút (425 km) egyik legszebb szakaszának hossza a murau-i régióban 45 km. A szakasz Predlitzben kezdödik, és a Mur partján vezet végig Stadl an der Mur-ig. Stadlban a fahídon (Mursteg), amit a Mur-medence kapujának neveznek, a Mur túlpartjára kerülünk és folytatjuk utunkat egészen Murauig.

Murau városa az ideális pihenő szakasz. A központi városnak középkori jellege maradásra ösztönöz. Rengeteg kirándulóhely csalogatja az idelátogatót, mint pl. a helyi sörfőzde, a városi múzeum, várvezetések stb. A keleti városhatárban vezet a kerékpárútvonal a főút mentén egészen Triebendorfig, és tovább az autóúton Frojachig. Frojach után jobbra tartva Teufenbachba majd Scheiflingba érünk. A Muron átkelve Unzmarktnak és Judenburgnak vehetjük az irányt.

A Murtalbahn-ra bárhol felszállhatunk, és visszatérhetünk kiindulóállomásunkra: Saint Georgen ob Murauba. A kerékpárt bármelyik vasúti kocsiba kényelmesen fel lehet vinni, vagy pedig elhelyezhető a kerékpárvagonban. 

Leobenből indul a "Vas útja" tematikus túraútvonal, emellett a városban érdemes ellátogatni a Bányászati Egyetemre, és a Gösser sörgyár sörfőző múzeumába.

Leoben után a Bruck an der Mur a következő település, csodálatos történelmi városmaggal. Itt feltétlenül érdemes elidőznünk a Mura partján található éttermek egyikében, és egy pohár bort kortyolgatva figyelni a város ritmusát.

Még több program Murauban: (részletek)

Tartomány:Steiermark
Település:Murau
GPS: 47° 6′ 44.064″, 14° 10′ 9.084″
Honlap: http://www.murradweg.com

Még nem érkezett hozzászólás!