» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A szurdok a Naturpark Ötscher-Tormäuer területén, már Alsó-Ausztriában található. Az Ausztria Grand Canyonjának is nevezett szurdokban kristálytiszta vízesések, kényelmesen járható deszkaösvények várják a kirándulókat.

A szurdok elérhető Wienerbruckból, amely a Mariazellerbahn egyik megállója. Az alpesi túra a természeti park központjánál - Naturparkzentrum Ötscher-Basis – kezdődik. Legérdekesebb látnivalója az ENV energiaszolgáltató legrégebbi vízierőműve, a wienerbrucki erőmű, amely a Mariazellerbahn vasút energiaellátásáról is gondoskodik.

A vadromantikus Ötschergräben-szurdok a természet pompázatos színjátékával várja látogatóit: a kis patakok és folyók hosszú évszázadokon keresztül vájták ki medrüket a mészkőhegységben, aminek során mély szurdokok, bizarr formájú sziklák és páratlanul szép vízesések keletkeztek ezen a területen. A 2011. év legszebb túraútvonalának megválasztott ösvényen jutunk el a közkedvelt pihenő- és falatozóhelyre, a hamisítatlan hangulatú Ötscherhias turistaházba

Wienerbruck alpesi kötélpark

A szurdok bejáratának lenyűgöző természeti környezetében található a Wienerbruck alpesi kötélpark. Gyakorlópályákkal és 14 állomással (egészen 15 méteres magasságig), kötélhidakkal, hálókkal és egy villámgyors flying fox pályával kínál a kalandpark feledhetetlen élményeket kicsiknek és nagyoknak. A kötélpark kellős közepén található egy 15 méter magas kilátótorony, amely mászófal is egyben: itt egy boulderpálya, 4 szabadtéri útvonal és 6 fedett útvonal várja a falmászás szerelmeseit.

Tartomány:Niederösterreich
Cím:Wienerbruck
GPS: 47° 51′ 18.18″, 15° 18′ 36.756″

Még nem érkezett hozzászólás!