» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Családi élmény Ausztria legkisebb tárnavasútjával!

A Radmer völgyében már 3000 éve bányászták a rezet.

A radmeri rézbányák virágkorukban Közép-Európa négy legfontosabb réztermelő helyszíne közé tartoztak és mintegy 60 tárnát vájtak ki a hegyekből. A termelés 1596-ban érte el csúcspontját 480 tonna rézzel. Az alpesi bányákban itt hajtották végre az első lőporos robbantást 1634-ben.

1855-ben a kitermelést beszüntették, és feledésbe is merült. 1996-tól azonban néhány radmeri önkéntes újjá élesztette az úgynevezett Paradeis-tárnát a hozzá tartozó szakaszokkal, aknákkal és fejtésekkel együtt, és megnyitották a nyilvánosság számára.

A bányászruhába felöltözött látogatókat kis csoportokban vezetik végig, melynek során testközelben és személyesen is tapasztalatot szerezhetnek a régi rézbányászok nehéz munkájáról és életkörülményeiről. A bányamúzeumban az emberi erőfeszítések kézzelfogható nyoma még ilyen hosszú idő elteltével is nagy hatást tesz a látogatóra.

A föld alá "Ausztria legkisebb tárnavasútja" visz le bennünket, egy látogatók számára készített kis vonat. Ebben a formában ilyenből ez az egy van a világon, és a gyerekek számára abszolút sláger: egyszerre kaland, időutazás és életre szóló élmény. A látogatás alatt bőven nyílik lehetőség kérdésekkel ostromolni az idegenvezetőt.

Ráadásként a bányamúzeum bejáratánál egy bemutatóterem is megtekinthető, amelyben számos értékes tárgyat állítottak ki.

Tartomány:Steiermark
Település:Radmer
Cím:8795 Radmer, Radmer 36
GPS: 47° 32′ 35.38788″, 14° 45′ 29.28888″
Honlap: http://www.kupferschaubergwerk.at

Még nem érkezett hozzászólás!