» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Saalachtal egy folyóvölgy, amely Salzburg tartomány déli alpesi részén terül el. A tájat lenyűgöző hegyek, romantikus hegyi patakok, sötét erdők, valamint bájos és tradicionális városok, falvak tarkítják.

Saalchtal csodálatos tájképének köszönhetően, már több mint 100 éve az egyik legkeresettebb üdülőrégió. Salzburg és Tirol régiók ill. Bajorország határán fekszik. A környéken kb. 480 km kerékpár-ösvény, kb 720 km mountainbike-útvonal és 5 új, nagy kiterjedésű túraútvonal áll rendelkezésre.

A völgy egyéni arculatú, festői üdülőhelyeit, Lofert, Unkent, St. Martint és Weißbach-ot összekötő sebes sodrású Saalach a vadvízi evezésre alkalmas európai folyók táji szempontból legszebbjei közé tartozik. Ezen a vidéken tobzódhatunk vadvízi látványosságokban és vadvízi élményekben.

Szép túrákat tehetünk itt az alpesi legelőkre, és akinek gyakorlata és erőnléte engedi, megmászhatja a Loferer és a Leoganger Steinberge sziklás hegyeit. A régióban lépten-nyomon vízre bukkanunk. Szurdokokban, szakadékokban, barlangban.

FELVONÓ

Loferer-Alm Bahn I. Kabinos felvonó az alpesi legelők világába visz, amely a túrázók paradicsoma. Egy különösen szép kirándulás az új "Auf der Alm" élménytúraút, amely Loderbichltől vízesések mentén Loferer Alm irányába, 1.400 méter magasba vezet. 12 játékos állomás teszi izgalmasabbá az utat, amelynek témája az alpesi legelő élővilága.

TÚRA

A szurdokok útja. A hat napos túrázás alatt Loferből kiindulva összesen öt éjszakát különböző településeken töltve, a Salzburg tartománybeli alpesi legelőket és a Saalbachtal szurdokait felfedezve juthatnak vissza a résztvevők Loferbe. Az igazán különleges élmények közé tartozik a Vorderkaser-szurdok St. Martin és Weißbach között. A szurdokhoz vezető úton, amely a Schüttach-árkon, egy természetvédelem alatt álló völgyön át vezet, érintik a túrázók a Voderkaser fürdőtavakat. Itt mindenképp érdemes egy frissítő fürdőt venni, vagy akinél esetleg nincs fürdőruha, annak egyszerűen a lábát belelógatnia a vízbe és elmerülni a környező táj szépségében. A Weißenbachnál található Seisenberg-szurdok mellett a Lofer és Unken között található Innersbach-szurdokot is megcsodálhatják a kirándulók. Kezdetben virágos réteken át vezet az útvonal, majd ligeteken és erdőkön át, ahol egy idő után már hallani lehet a víz robajlását.Saalachtali magaslati túraút. Öt nap alatt a régió egyik legszebb, hegyhátakon vezető útján fedezhetik fel a vendégek az alpesi legelők és hegycsúcsok varázslatos világát. A kimerítő hegymászó szakaszokért a Hohe Tauern Nemzeti Park hegyeire nyíló varázslatos körpanoráma a jutalom. Zárásként az utolsó 300 méternyi szintkülönbséget akár a nyári szánkópályán is megtehetik a vendégek.

Családi túrázás. A Saalachtali körtúra útvonalát úgy jelölték ki, hogy az egyes napi szakaszokat lehet variálni és a fiatalabb túrázók igényeihez igazítani. A túraút Saalfeldenből hat nap alatt vezet az út Maishofenen, Maria Almon és Hintermooson át Dientenbe, majd Hinterthalon át vissza Saalfeldenbe. Az alpesi réteken és legelőkön tett séta, a Pinzgau lenyűgöző hegyvonulataira nyíló varázslatos kilátás feledhetetlenné teszi az üdülést. Mellékesen a hat nap alatt mintegy 75 kilométert is megtesznek a túrázók.

Dießbach-víztározó. Dießbach patak vizének duzzasztásával új víztározó jött létre a hatvanas évek elején a Kallbrunnalm legelőn. A tavat energiatermelési és árvízvédelmi céllal alakították ki, szépsége miatt azonban turisták és bringások kedvelt úticéljává lett.

Maria Kirchental kegytemploma. St. Martin bei Lofer fölött húzódó magas fekvésű völgyben, csodálatos hegyek közt, 900 méteres magasságban áll Maria Kirchental kegytemploma. Az itt vezető zarándokúton kívül körtúra útvonal visz a Franzenshöhe magaslatra és a loferi Kneipp kúra létesítményhez.

KERÉKPÁR

 

Érdemes hegyi bringával vágni neki a Salzburgi Saalachtal útjainak, és jó hír, hogy e-bringázáshoz is minden feltétel adott. A régióban nagy hangsúlyt helyeznek az elektromos rásegítésű bringák népszerűsítésére. Nem gond kölcsönzőt találni, és nem csak felnőtt, hanem gyerek e-bringát is lehet kölcsönözni. A régióban mindenütt vannak töltőállomásokbringabarát szállodák. Megoldott a bringaszállítás pl. az Almenwelt Lofer területére, és szervezett bringatúrák is indulnak a 480 kilométernyi jól kitáblázott bringaútvonalon.

Az útvonalak nehézségi szintje is roppant változatos, mindenki megtalálja, amit keres. Az e-bringának hála, jóval magasabbra fel lehet jutni, kisebb erőfeszítéssel. Az e-bringa kezelését sem árt kezdetben gyakorolni, ezért bringatáborokat is szerveznek a nyaralóknak. Ha már a család minden tagja biztosan kezeli az e-bringát, a túrák jó részét családi körben is meg lehet tenni, jöhetnek a gyerekek is.

SZURDOK

Seisenbergklamm. A 600 méter hosszú, 50 méter mély szurdok bejárata nem esik messze Weißbach központjától. A szurdok helyenként egészen összeszűkül, van, ahol csak 80 centiméter széles. Favágók építették ki a szurdokon át vezető utat, a vízen szállították a farönköket a völgybe. A monda szerint időnként a szurdok szellemét is hallották lármázni. A szurdok nyílásánál csodálatos túraparadicsom terül el. (részletek)

Vorderkaserklamm. Egy nap a szurdokban és a nyílásánál elterülő természetes fürdőtónál remek családi szórakozás. Kb. 400 méteres út vezet az 1977-ben természeti emlékké nyilvánított szurdokban. Az 51 fapalló és a 35 lépcső végigjárása kb. egy órát vesz igénybe. Kellemes kirándulás, zöld lombok védenek a tűző naptól, és lentről, a víz felől kellemesen hűs levegő jön. Izgalmas lenézni az alattunk rohanó hegyi folyóra. A szurdokot kb. 12 – 14 ezer évvel ezelőtt vájta ki a víz erejeA szurdok mellett, a Vorderkaser vadvízi fürdőtavainál világoskék víz, zöld rét fogad. Grillezéshez is van hely, közvetlenül a víz mellett. Jól esik itt fürdeni, pihenni és elgyönyörködni a hegyi panorámában. (részletek)

BARLANG

Lamprechtshöhle. 35 kilométeres kiterjedésével a világ leghosszabb átjárható barlangja. A barlang egy részét biztonságossá és így a látogatók számára is bejárhatóvá tették. Különböző stégek és lépcsők segítségével, több alagúton és egy nagy termen át 600 méter mélyre juthatnak a barlangban a látogatók. A barlangtúra mindenekelőtt a forró nyári napokon különleges élmény. Nyitva: május eleje-október vége. Belépő: 4 euró/felnőtt és 2 euró/gyerek. (St. Martin bei Lofer, Osthurn 28)

SAALACH FOLYÓ

A régió meghatározó eleme a Saalach folyó, és a folyónál, patakoknál remek lehetőségek vannak vadvízi evezésre, kanyontúrázásra, fürdésre.

FÜRDÉS

Loferer Steinbergbad. Az élményfürdő élménymedencéivel és hegyi patakjaival az egész család számára remek kikapcsolódást nyújt.

Alpenbad Unken. Óriási vízicsúszda, játszótér.

Tartomány:Salzburg
Település:St. Martin bei Lofer
Cím:5092 St. Martin bei Lofer
GPS: 47° 34′ 0.42564″, 12° 42′ 18.07308″
Honlap: http://www.salzburger-saalachtal.com

Még nem érkezett hozzászólás!