» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Bécsi Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Schneeberg egyike a Magyarországhoz legközelebb emelkedő jelentős hegyeknek. A Schneeberg a bécsiek egyik kedvelt hegye, és tiszta időben az osztrák fővárosból is jól látható (65 km távolságra). A hegyre 1897 óta fogaskerekű vasút visz fel Puchberg am Schneeberg településről.

A Schneeberg csúcsáról az egész Alpok nagyszerű látványa elénk tárul. 2.075 méteres magasságával ez a Bécsi-Alpok koronázatlan királyának szokás nevezni Alsó-Ausztria legdélibb részét. Magasan a környező táj fölé emelkedik, ezért remek kilátás nyílik róla, ráadásul nem is különösebben kell megerőltetnünk magunkat ahhoz, hogy feljussunk a csúcsra. 

A Schneeberg Bécs egyik legfontosabb vízbázisa, az erősen strukturált karsztfennsík 1873 óta szolgálja a tőle 120 km-re lévő Bécs ivóvízellátását.

A hegy tövében található Puchberg am Schneebergből többféle módon is feljuthatunk a csúcsra: 

Fogaskerekű vasút a Schneebergre. A hegyre 1897 óta fogaskerekű vasút (gőzös vagy a "Szalamandra" vonat) vezet Puchberg am Schneeberg településről. A vasút végállomása 1796 m magasan épült. A csúcs a hegyi állomásról egy-két órás túrával elérhető. Nem messze a hegyi állomástól fekszik az Erzsébet-kápolna, ahol Ferenc József császár 1902-ben látogatást is tett és misét mondatott. Hegyállomáson hatalmas kalandjátszótér. (részletek)

Salamander libegő. 1949-ben épült a libegő. (részletek)

Túrázva. A hegyre tartó túraútvonalak közül a fogaskerekű vasút mentén, a déli oldalon húzódó útvonal a legismertebb. (részletek)

LÁTNIVALÓK A KÖZELBEN

Puchberg. A Schneeberg lábánál, fekvő város a 19. század közepétől - akárcsak a Rax melletti Reichenau - a bécsiek legkedveltebb nyári úti célja volt. Manapság kellemes klímájú, a rég letűnt napok hangulatát még mindig őrző fürdőhelyként ismert. 1488–ban I. Mátyás magyar király elfoglalta Puchberg területén álló egykori Stixenstein várát. A vár egészen a 16. század elejéig magyar uralom alatt maradt.

Sebestyén-vízesés (Sebastianwasserfall) a Vízesés-útvonal (Wasserfallweg) mentén található. Puchbergből autóval egy parkolóig lehet felmenni, onnan rövid sétával fedezhető fel a vízesés. A vízesés lábánál vendéglő (Wasserfallwirt) működik.

Würflach: Johannsebachklamm (részletek)

Strand Würflachban

Myrafälle a Myra-patak vízesése. Nagyobb gyerekekkel felsétálhatunk a Hausstein csúcsra. Útközben játszótér és vadaspark. A teljes túra hossza kb. 2 óra. (2763 Muggendorf) Belépő: 1,80 euró/felnőtt és 0,90 euró/gyerek.

Tartomány:Niederösterreich
Település:Puchberg am Schneeberg
GPS: 47° 47′ 11.6052″, 15° 54′ 30.06324″

Még nem érkezett hozzászólás!