» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Tennengau gyönyörű hegyvidéki területei, völgyei és városai miatt népszerű turisztikai célpont.

Tennengau egy történelmi régió Ausztriában, Salzburg tartományban. Salzburg városától délre helyezkedik el, és a Salzburgi-Alpok déli részén található. Tennengau gyönyörű hegyvidéki területei, völgyei és városai miatt népszerű turisztikai célpont.

Tennengau 14 településből áll: btenau, Adnet, Annaberg-Lungötz, Bad Vigaun, Golling, Hallein - Bad Dürrnberg, Krispl-Gaissau, Kuchl, Oberalm, Puch, Russbach, Scheffau, St. Koloman és St. Martin am Tennengebirge.

Néhány Tennengau nevezetessége és városa:

  1. Hallein: Tennengau egyik fővárosa, és a régió legnagyobb városa. Híres a sóbányászattal kapcsolatos múltjáról és a Bad Dürrnberg sóbánya látványosságáról.

  2. Abtenau: Egy festői kisváros Tennengau területén, amely a Dachstein-hegység közelében fekszik. A város környéke népszerű sí- és túracélpont.

  3. Golling: Egy másik bájos kisváros Tennengau régiójában, amelyet a Golling-vízeséséről és a középkori Golling váráról is ismertek.

  4. Kuchl: Egy kis település, amely a Salzach folyó partján fekszik. Számos túraútvonal és természeti látnivaló található itt.

  5. St. Koloman: Trattberb, Trattbergalm Panoramastrasse, Seewaldsee:1078 méteres magasságban található a Seewaldsee. A kis tó és környéke természetvédelmi terület. Salzach Gletscher (St. Kolomaner Gletscherschliff): Gleccsernyomok: az utolsó jégkorszakban lecsiszolt sziklák 2 kilométerre a falutól.
Tartomány:Salzburg
GPS: 47° 25′ 0.00012″, 13° 15′ 0″

Még nem érkezett hozzászólás!