» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Wales » Wales


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 12. századi tinterni apátság közelében titkos középkori alagútrendszer húzódik.

Villanyszerelési munkák közben fedeztek fel egy titkos középkori alagútrendszert a dél-walesi Tinternben.

A helyi áramszolgáltató (Western Power Distribution) szerelői egy villanyoszlop áthelyezésén dolgoztak a Monmouthshire-i Tintern község közelében, amikor úgy egy árok kiásása közben, úgy vélték, egy barlangüregre bukkantak.

A 12. századi tinterni apátság közelében húzódó alagútrendszer nem szerepelt a brit térképészeti hivatal (Ordnance Survey) térképén.

Miután az áramszolgáltató konzultált a walesi kormány történelmi és kulturális hivatalával, a szerelést leállították, átadták a terepet a régészeti feltárásnak.

A helyszín a Wales és Anglia közötti határ közelében terül el és természetvédelmi területnek számít.

"Egyetlen térképen, vázlaton vagy feljegyzésen sem utalt semmi szokatlanra ezen a helyen. Ahogy azonban az ásni kezdünk, valami rendkívülit fedeztünk fel, amiről eleinte azt gondoltuk, hogy egy barlangi üreg" - mondta Allyn Gore, a szerelőcsapat vezetője.

"Máskor is előfordult, hogy régi kutakat vagy pincéket találtunk, amelyeket egyetlen térkép sem tüntetett fel, de soha még ilyen izgalmas dolog nem került az utunkba" - fűzte hozzá.

A 122 centiméter magas alagutat egy gyalogösvény alá "rejtették" annak idején, amely az Angiddy-patak folyásával párhuzamosan kanyarog a völgyben.

A Wester Power elmondta, még 18. századi térképeken sem bukkan fel az alagútrendszer, és egyetlen helyi lakosnak vagy hivatalnak sem volt tudomása róla.

Tartomány:Wales
Cím:Tintern
GPS: 51° 41′ 54.93912″, -2° 40′ 51.6486″

Még nem érkezett hozzászólás!