» Görögország

» Görögország » Epirusz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Préveza északi partján fekvő szoros volt az actiumi csata helyszíne, amelyben Augustus Kr. e. 31. szeptember 2-án döntő győzelmet aratott Marcus Antonius és Kleopátra felett. A győzelem emlékére épült Nikopolisz (Actia Nicopolis).

Préveza és az öböl túloldalán lévő Aktio (az ókori Actium) közt tengeralatti alagút épült az 2000-es években, amely az etoloakarnaníai Lefkáda várossal és Aitólia nyugati részével köti össze Prévezát.

Préveza 1538. szeptember 28-án ismét tengeri csata helyszíne volt, amelyben a török Barbaros Hayreddin Pasa és Turgut reisz legyőzték Andrea Doria genovai admirális nagy túlerőben lévő flottáját.

Apolló-templom

Az. i.e. VII. századból származó actiumi Apolló templomban végzett ásatások során Apollót és Artemiszt ábrázoló márvány mellszobrokra bukkantak. A legjobb Pendeli-hegyi márványból készült szobrok maradványait a templom belsejében találták meg. A szobrok 3,5 méter magasak lehettek.

Az Athéntól 370 kilométerre nyugatra található Actium (mai neve: Punta), eredetileg Anactorium az időszámítás előtt 630-ban alapított ókori város volt. Lakói építették a templomot Apolló tiszteletére, de az épület később földrengés és a tengerszintnek a térségben való megváltozása következtében összedőlt.

Az utóbbi évtizedekben a templom számtalan részletét átszállították Preveza városába.

A templom helyét 1867 óta ismerték, amikor a terület egy tiszteletbeli francia konzulja kiásott két szobrot, és azokat a Louvre-ba küldte.

A 24,15 méter hosszú és 9,2 méter széles templom és egy 3,43 méter hosszú fal romjaira nemrég bukkantak rá a régészek.

Tartomány:Epirusz
Cím:Préveza
GPS: 38° 57′ 32.38416″, 20° 44′ 58.81344″

Még nem érkezett hozzászólás!