» Görögország

» Görögország »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Aggitis-barlang (más néven Maaras-barlang) Drama településen, Prosotani közelében, a Falakro-hegy déli lábánál található.

Az Aggitis a világ legnagyobb folyami barlangja és az egyetlen Görögországban létező folyami barlang.

Ez a legnagyobb hosszúságú és térfogatú barlang Görögországban, és egyedisége abban rejlik, hogy a barlang talaján folyik az Aggitis folyó, amelynek teljes hossza 21 km.

A barlang egy hosszúkás természetes cső, amely a Kato Nevrokopi zárt medencéjében összegyűlt vizek szinte egyetlen elvezető útja.

Először 1952-ben Yannis és Anna Petrocheilou, a Görög Szpeleológiai Társaság (H.S.S.) barlangászai fedezték fel, majd 1978-ban egy francia és görög barlangászokból álló csoport kezdte meg a barlang első tudományosabb megközelítésű feltárását.

Felfedeztek egy 500 m hosszú járatot, amely egy szifonnál végződött. A barlangnak ez a része ma már látogatható.

A folyami átjáró nagyon érdekes, hatalmas cseppkövek lógnak a mennyezetről, néha majdnem a víz felszínéig, varázslatos látványt nyújtva.

A barlangot sárga lámpák világítják meg az utat, és fehér fények világítják meg a képződményeket, amelyeket mozgásérzékelők kapcsolnak be és ki.

A barlangba a mesterségesen megnyitott bejáraton keresztül lehet belépni, és a különböző formájú, méretű és elképesztő színű cseppkövek díszítik a barlangot.

Ezt mindenképpen meg kell nézni, ha Görögországnak ezen a területén jár.

Még nem érkezett hozzászólás!