» Görögország

» Görögország »

Kaimaktsalan: A görögországi téli Mykonos


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Palaios Agios Athanasios 

Palaios Agios Athanasios vagy Tsegani egy hagyományos falu a Vorras-hegy vagy Kaimaktsalan lábánál, a Vegoritida-tó mellett, Nyugat-Macedóniában, Görögországban.

Amikor az emberek a falura és az általános területre utalnak, Kaimaktsalannak hívják, mert a híres Kaimaktsalan síterep az, amely az egész területet felvette a térképre.

A falu 1200 méteres magasságban található, 28 km-re Edessa városától és mindössze 10 km-re a Kaimaktsalan síközponttól.

 

Palaios Agios Athanasios jól megőrzött faluja a 16. század végén épült, és az 1980-as évek végéig folyamatosan lakott volt. A falu lakói ezután elhagyták, és az új faluban telepedtek le, 6 km-rel lejjebb.

A régi falu azonban az elmúlt két évtizedben teljesen újjáéledt, és mára Görögország egyik legnépszerűbb téli turisztikai üdülőhelyévé vált, amely évente több ezer látogatót vonz, főként Görögországból, köszönhetően a közeli fényűző síközpontnak.

 

Agios Athanasios gyönyörű hagyományos macedón építészete a helyi kő és fa elemeket használja. A falu csodálatos, vörös cseréptetős kőházai miatt Agios Athanasiost „Petrino Horiónak” vagy „Kőfalunak” is nevezik.

Az ősi építészet, a Vegoritida-tóra nyíló csodálatos kilátás, a Kaimaktsalan-hegy közelsége, valamint a hagyományos vendégházak és éttermek sora, melyek mindegyike harmonikusan kombinálódik a természeti környezettel, hatalmas vonzerőt jelent a turisták számára.

Palaios Agios Athanasios tökéletes úti cél nem csak a természet szerelmeseinek, hanem a síkedvelőknek is, mivel gyönyörű természeti környezetben fekszik, és nagyon közel van a síközponthoz. Ideális különféle szabadtéri tevékenységekhez, mint például síelés, snowboardozás, túrázás, 4×4 ösvények, túrázás, lovaglás, íjászat és sok más.

 

A helyiek és néhány látogató szívesebben használják a Vorras-hegy oszmán Kaimaktsalan nevét, amikor a területre utalnak. A kifejezés törökül szó szerint „krémhabost” jelent (kajmak tejszínt, calan habverőt), utalva a havas csúcsaira – amelyek az év nagy részében fehérek maradnak.

A híres Kaimaktsalan síközpont

A hegy csúcsán, 2524 méteren található a Vorras-Kaimaktsalan síterep. 1995-ben kezdte meg működését, korszerű létesítményei 2050 méteres magasságban indulnak, ahol főszállója, síiskolák, kezdő pályák, üzletek és felszereléskölcsönzők találhatók.

A hatalmas síterület domborzata egészen 2480 méterig felmegy, egészen a hegy csúcsáig, ahol Görögország legmagasabb síliftje végre a végéhez ér. A csúcson található üdülőhelyen egy szálloda, egy hagyományos ételeket kínáló étterem és egy kávézó-bár található.

Az Edessa városától 45 km-re található üdülőhely azon kevés síközpontok egyike Görögországban, ahol ilyen hosszú a havas síszezon, és minden év novemberétől május elejéig nyitva tart. Évente síelők ezrei keresik fel az üdülőhelyet, és Görögország nemzeti síválogatottja és az ország legtöbb síiskolája gyakorol ott.

Kicsit lejjebb, a lejtőn, a Palaios Agios Athanasiosban a látogatók számos szállodát találhatnak, valamint nemrégiben felújított hagyományos fogadókat, sőt kúriákat is, ahol megszállhatnak. Számos hagyományos taverna, ouzo bár és étterem található, ahol megkóstolhatják a helyi konyha részét képező ízletes ételeket.

 

A látogatók elfogyaszthatnak egy kávét vagy teát a kandalló mellett a falu egyik gyönyörű kávézójában, vagy elfogyaszthatnak egy italt és táncolhatnak a környék bárjaiban vagy klubjaiban a napsütéses lejtőkön eltöltött hosszú nap után.

 
Cím:Kaimaktsalan
GPS: 40° 55′ 50.34144″, 21° 47′ 10.30992″

Még nem érkezett hozzászólás!