» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Világrekord: Németországban van a világ leghosszabb kastélya. A hatalmas vár Burghausen városa fölé magasodik.

A burghauseni urak kissé megalománok voltak, és itt hozták létre a világ leghosszabb várát. A lenyűgöző épületben megtapasztalhatod a középkori történelmet, és a belépés még ingyenes is.

Nem titok, hogy Németországban sok-sok kastély van. De azt tudtad, hogy még a világ leghosszabb kastélya is itt található? Több mint egy kilométeres hosszával a bajorországi Burghausen kastély viszi haza ezt a világrekordot. Az épület pontosan 1051 méter magasan nyúlik Burghausen városa fölé. A város közvetlenül az osztrák határon fekszik, Münchentől keletre.

A műemléki védettségű óváros mellett természetesen a kastély Burghausen fénypontja. A falak, a tornyok és a kápolnák mintha a végtelenségig folytatódnának, miközben körbesétáljuk a várat. A tetejéről nagyszerű kilátás nyílik a Wöhrsee környéki vidékre, amit bizonyára a vár egykori urai is élveztek.

Belül számos múzeumot és kiállítást találsz, és időnként színházakat és koncerteket is rendeznek. Ha épp nincs várfesztivál, a várat éjjel-nappal látogathatod, sőt, a belépés ingyenes.

A várhegyen található első erődítményt a kelták építették fel a Kr. e. második vagy első században. A dolgok azonban a XI. és XII. században indultak be igazán, amikor a vár a burghauseni grófok székhelye lett, és a terjeszkedés tovább folytatódott. A 13. században, Bajorország első felosztása után a vár Alsó-Bajorország hercegeinek második rezidenciája lett.

A 15. században zajlottak a legfontosabb építési periódusok, és a hercegek a várat a mai formájában bővíttették ki. A 16. században azonban a landshuti örökösödési háborút követően elvesztették rezidenciájukat, és a kastély a hercegek lakhelyévé, valamint fő fegyverletételi helyévé vált. Az ezt követő évszázadokban a támadások és háborúk időről időre pusztulást okoztak, ezért 1960-ban átfogó felújítás kezdődött.

A várban három múzeumot is felfedezhetünk: a Fotográfusok Házát, a Városi Múzeumot és az Állami Vármúzeumot. És ha még mindig nem elég, érdemes egy sétát tenni Burghausen óvárosában is, közvetlenül a Salzach folyó mellett. Az itteni házaknak stílusos tetőjük van, és bármerre nézel, mindenhol hangulatos sörkertek és egyéb, finom ételeket és italokat kínáló kocsmák találhatók.

Tartomány:Bajorország
Cím:Burghausen
GPS: 48° 10′ 8.35068″, 12° 49′ 49.73376″

Még nem érkezett hozzászólás!