» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Dolomitok legszebb völgyei.

Valle d’Ampezzo

A völgyben az egyik legnagyobb olasz természeti park terül el. (részletek)

Val Fiscalina

A völgy 4,5 kilométer hosszú, de felülmúlhatatlan szépségű: színes virágszőnyegek és sűrű erdők jellemeznek, meg tipikus kunyhók és sziklás falak

Val Badia

Nem szabad kihagyni a Val Badia-t, amely öt fő üdülőhelyből áll: Corvara ideális s téli sportok szerelmeseinek és az ambiciózus síelőknek. Badia, érintetlen természettel és hagyományos ladini farmokkal. La Val, tökéletes azok számára, akik a béke oázisát keresik, San Martino, amely Ladin kultúra bölcsőjeként ismert, és végül Marebbe, a paraszti hangulatú és hangulatos kis falu.

Valle del Mis

Csodálatos őszi színeket lehet megcsodálni a Mis-völgyben. Igazi oázisa, nagyon kevesen lakott, ezért még mindig vad és természetesen lenyűgöző.

Val Cordevole

nem szabad kihagyni a Val Cordevole-t , egy keskeny "csatornát", amely Belluno alsó részét és Agordinót köti össze. Valójában nagyon ősi, és emiatt összetett környezeti rendszerrel büszkélkedhet, amelynek morfológiai fejlődéséhez völgyi gleccserek, vízi utak, a lejtők degradációs folyamatai (földcsuszamlások és eróziók) és a karsztkorrózió járultak hozzá.

Val Schenèr

A Dolomitok másik csodálatos helye, amelyet ősszel érdemes meglátogatni, a Val Schenèr. Valójában, amint a talált tanúvallomások bizonyítják, ebben az őskortól kezdve lakott terület volt, évszázadok óta ez volt az egyetlen kommunikációs útvonal Primiero és Belluno környéke között, később pedig egy kereszteződés, amelyen keresztül a fa Velence felé áramlott.

Val di Fassa

Val di Fassa Trentino csodálatos területe, ahol a ladini közösség meg tudta őrizni nyelvét, valamint hegyek természetét és szépségét.

Val Pusteria

Természeti és kulturális kincsekben gazdag vidék. (részletek)

Val di Zoldo

Val di Zoldo látnivalókban gazdag és különösen csendes terület. Itt emelkedik ki a Pelmo-hegy, a Pelmetto és a Civetta.

Tartomány:Trentino-Alto Adige
Település:Corvara
GPS: 46° 32′ 58.46748″, 11° 52′ 26.52204″

Még nem érkezett hozzászólás!